Ispitani osumnjičeni za krađu vozila: Trojac terete za organizovanje grupe automafijaša

N. T.
Ispitani osumnjičeni za krađu vozila: Trojac terete za organizovanje grupe automafijaša

BANjALUKA - Želimir Knežević iz Banjaluke, Miroslav Milinković iz Sokoca te Marko Trifković zvani Žižan iz Pala koji su uhapšeni juče zbog sumnje da su se bavili organiovanom krađom vozila predati su Tužilaštvu BiH.

Iz Ministarstva unutrašnji poslova Republike Srpske, navodeći njihove inicijale,. Saopštili su da ih terete za organizovani kriminal i teške krađe.

- Za lica Ž.K. iz Banjaluke, M.M.iz Sokoca i M. T. iz Pala posvoji sumnja da su od 2001 godine organizovala grupu  na području Sarajeva, Tuzle i Doboja koja je krala vozila. Ukradene automobile su skrivali i preprodavali na pdoručju BiH i Crne Gore.  Prilikom pretresa prostorija koje koriste osumnjičeni oduzeto je devet vozila koji se mogu povezati sa izvršenjem krivičnih djela-saopštila je MUP RS.

U pomenutoj policijskoj akciji uhapšeno je bilo šest osoba, osim pomenutih bilo su privedeni Stevan Resanović iz Laktaša, Vladimir Krsmanović iz Sokoca, Srđan Pržulj iz Milića.

Hapšenje su izveli pripadnici Uprava za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa policijskim upravama Banjaluka, Doboj, i Istočno Sarajevo te MUP-ovima Kantona Sarajevo i Tuzla.

Policija je tokom ove akcije oduzela između ostalih, "pežo 3008", "škoda" i jedan "BMV" kao i više dijelova vozila. Među vozilima, za čije krađe je osumnjičena ova grupa, nalazi se i "nisan kaškai" nekadašnjeg generalnog konzula BiH u Frankfurtu Lučijana Kaluže.

Većina uhapšenih važe za bezbednosno interesantne osobe koji su se i ranije dovodile u vezu sa automafijom. Trifković i Krsmanović optuženi su u predmetu "Volan", koji se vodi pred Sudom BiH protiv 27 osoba koje se terete za organizovane krađe i preprodaje oko 200 automobila, vrednih više miliona maraka. Trifković je bio i u istrazi o ubistvu sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića. Knežević i Resanović su bili deo kriminalne grupe koja je 2005. raskrinkana u akciji "Ekskalibur" zbog krađa vozila u Banjaluci. Knežević je u tom predmetu osuđen na 18 meseci zatvora, a Resanović na tri i po meseca, jer je obavljao određene automehaničarske radove.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana