Hrustiću potvrđena kazna od 30 godina za dvostruko ubistvo kod Prijedora

Nebojša Tomašević
Hrustiću potvrđena kazna od 30 godina za dvostruko ubistvo kod Prijedora

BANjALUKA - Vrhovni sud RS odbio je kao neosnovane žalbe tužilaštva i branioca Alije Hrustića (50), te potvrdio svoju drugostepenu presudu kojom je optuženi osuđen na 30 godina zatvora.

- Odbijaju se, kao neosnovane, žalbe okružnog javnog tužioca u Prijedoru i branioca optuženog, te potvrđuje presuda Vrhovnog suda RS od 11. februara 2019. godine – istaknuto je u presudi.

Alija Hrustić (50) iz Kamičana kod Prijedora osuđen je na 30 godina zatvora zbog ubistva supruge Azre Hrustić (35) i njenog partnera Envera Halilagića (41).

Na tu presudu u trećestepnom postupku žalbu su uložili i odbrana i tužilaštvo, ali se tužilac početkom oktobra ove godine, nije pojavio na žalbenom ročištu.

Branilac Hrustića, advokat Jevto Janković, tražio je ukidanje presude, dok je Hrustić, kako smo objavili tvrdio da je "volio suprugu" i da "nije planirao ubistvo".

- Nisam to planirao, nikada je ne bih ubio. Volio sam je. Bili smo 18 godina u braku. Da sam planirao ubistvo, ne bih ostavio nož i sjekiru na mjestu zločina i vjerovatno bih pobjegao u Hrvatsku – kazao je Hrustić.

 

Vrhovni sud RS je u februaru ove godine potvrdio osuđujuću presudu Okružnog suda u Prijedoru, ali ju je preinačio u dijelu koji se odnosi na visinu kazne, te je ona smanjena za pet godina.

Hrustić je proglašen krivim što je nožem i sjekirom iskasapio suprugu i njenog partnera koje je zatekao u spavaćoj sobi. Ubistvo se dogodilo u maju 2017. godine, u kući u mjestu Srednji Jakupovići, gdje je Azra radila kao pomoćnica.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana