Hasić nakon 24 godine skrivanja uhapšen zbog ubistva četvorice Srba

Nebojša Tomašević
Hasić nakon 24 godine skrivanja uhapšen zbog ubistva četvorice Srba

SREBRENIK - Nedžad Hasić iz Srebrenice uhapšen je danas nakon 24 godine skrivanja zbog ubistva četvorice Srba kod Srebrenice, potvrđeno je za "Glas Srpske".

Hasića, koji je za taj zločin osuđen na 20 godina zatvora,  uhapsili su  pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u mjestu Tinja  kod Srebrebnika.

Prema našim saznanjima, tokom hapšenja mještani pomenutog naselja pokušali su da ometu pripadnike SIPA kako njihov komšija ne bi bio uhapšen. Oni su se bili okupili u većem broju ispred njegove kuće. SIPA je ne navodeći ime uhapšenog, saopštila da je Hasić uhapšen na osnovu međunarodne potjernice Interpola.

Istakli su da je prilikom hapšenja pretresen objekat koji koristi osumnjičeni i tom prilikom pronađeno je oružje.

- Zaplijenjene su  dvije automatske puške,  poluautomatska puška, karabin, malokalibarska puška, tri pištolja,  optika za snajper. Pronađeno je i deset spremnika za municiju i veća količina municije različitih kalibara – saoštili su u SIPA i dodali da će uhapšeni biti predat nadležnom organu.

Dodali su da je hapšenje izvedeno u saradnji sa MUP-om Republike Srpske i MUP-om Tuzlanskog kantona. Prema našim saznanjima informaciju o mjestu skrivanja ubice otkrili su pripadnici MUP-a RS.

Hasić je 02. maja 1996. godine zajedno sa  Samirem Avdićem iz Bratunca, Ahmom Harbašom i Behudinom Husićem iz Srebrenice ubio četiri srpska civila u mjestu Krušev Do kod Srebrenice. Usmrtili su Đorđa Petrovića, Nikolu Modrakovića,  Momčila Ristanović  i Vlajka Zekića. Zbog ovog zločina suđeno im je u Okružnom sudu u Bijeljini gdje su dobili ukupno 60 godinu zatvora. Hasić je osuđen na 20 godina robije. Nakon prvostepene presude su pobjegli pa je izdata međunarodna potjernica za njima i određen  pritvor. Hasić se, nakon što je pušten iz pritvora u Bijeljini, nalazio navodno na području Tuzlanskog kantona  živio je bez ličnih dokumenata. Za njim je potjernicu raspisao Okružni sud u Bijeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana