Hapšenja u Bratuncu i Sarajevu zbog krijumčarenja migranata

Srna
Hapšenja u Bratuncu i Sarajevu zbog krijumčarenja migranata

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) na području Bratunca uhapsili su dva lica, a u Sarajevu jedno zbog krijumčarenja migranata.


Na području Bratunca spriječeno je krijumčarenje sedam državljana Iraka, od kojih je troje djece i uhapšena dva lica osumnjičena za krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata.

Prilikom realizacije jučerašnjih aktivnosti privremeno su oduzeta dva vozila, više mobilnih telefona, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku, saopšteno je iz Sipe.

Sprovodeći drugu operativnu akciju u okviru predmeta kodnog naziva "Maroko", pripadnici Sipe juče su na području Sarajeva, pretresli jedan stambeni objekat i lišili slobode jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata i krivično djelo ometanje rada pravosuđa.

Osumnjičeno lice privedeno je u prostorije Sipe i nad njim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Tužilaštva BiH, navodi se u saopštenju.

Ove aktivnosti sprovedene su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom /OBA/ BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Kantona Sarajevo, dodali su iz Sipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana