Granični prelazi Rača i Orašje: Oduzet rezani duvan, parfemi i "ersoft" oprema u vrijednosti 109.000 KM FOTO

Agencije
Granični prelazi Rača i Orašje: Oduzet rezani duvan, parfemi i "ersoft" oprema u vrijednosti 109.000 KM FOTO

BANjALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH u nekoliko odvojenih akcija na području Lukavca, graničnih prelaza Rača i Orašje oduzeli su 106 kilograma sitno rezanog duvana, 1.740 parfema i veću količinu "ersoft" opreme ukupne vrijednosti 109.000 KM.

Protiv odgovornih lica pred nadležnim sudom biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, saopšteno je iz UIO BiH.

U saopštenju se navodi da su pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje, Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Tuzla, pretresom putničkog vozila pronašli 106 kilograma sitno rezanog duhana bez akciznih markica UIO.

Pretres je izvršen na osnovu ranijih operativnih saznanja, a u saradnji sa pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona, Policijske uprave Lukavac i u skladu sa instrukcijom Tužilaštva BiH i Suda BiH, navodi se u saopštenju.

Na osnovu ranijih operativnih saznanja službenici UIO, Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Tuzla, izvršili su detaljan pregled autobusa na graničnom prelazu Rača koji je stigao Srbije i tom prilikom u različitim bunkerima otkrivena je skrivena roba i pronađeno je 1.740 parfema različiti renomiranih robnih marki.

Prilikom redovnih provjera prometa robe i putnika na Graničnom prelazu Orašje u vozilu je pronađena veća količina neprijavljene "ersoft" opreme.

Protiv ovih lica biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Iz UIO BiH navode da je prilikom provođenja tih aktivnosti korištena specijalizovana oprema za pregled vozila, koju je donirala Vlada SAD.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080-02-06-07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana