Policija u Gradišci i Gacku tokom pretresa kuća pronašla oružje i municiju

Srna
Policija u Gradišci i Gacku tokom pretresa kuća pronašla oružje i municiju

GRADIŠKA, GACKO - Policija je u Gradiški prilikom pretresa kuće i pratećih objekata koje koristi lice čiji su inicijali T.B. pronašla oružje i više komada municije, a određenu količinu oružja i municije pronašla je i oduzela i gatačka policija tokom pretresa porodične kuće, pomoćnih prostorija i automobila koje koristi lice čiji su inicijali R.B.

Pretres imovine T.B. je izvršen na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška.

Iz Policijske uprave Gradiška saopšteno je da je policija u ponedjeljak, 17. februara, došla do operativnih saznanja da lice T.B. iz Gradiške u kući posjeduje vatreno oružje, koje građanima nije dozvoljeno.

U saopštenju se navodi da je o svemu obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluke, pod čijim nadzorom se preduzimaju sve dalje mjere i radnje.

- Po kompletiranju predmeta, protiv lica T.B. slijedi podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu za počinjeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Trebinje saopštila je da je Policijska stanica Gacko evidentirala krivično djelo kao nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana