Gradiška: Sankcionisana 24 vozača zbog alkohola

Srna
Gradiška: Sankcionisana 24 vozača zbog alkohola

GRADIŠKA - Pripadnici Policijske uprave Gradiška kontrolisali su 232 učesnika u saobraćaju, od kojih su 24 sankcionisana zbog alkohola.

"Kod dva vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 0,01 do 0,30 promila, kod 10 vozača od 0,31 do 0,80 promila, kod osam vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 promila.

Kod četiri vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu koja je bila veća od 1,50 promila i oni su i lišeni slobode", saopšteno je iz ove uprave. U saopštenju se dodaje da su dva vozača sankcionisana i po drugim osnovama.

Iz Policijske uprave Gradiška napominju da je na području koje operativno pokriva ova uprava od petka, 29. maja, do juče u vremenu od 20.00 do 2.00 časa realizovana akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.

 Policijska uprava Gradiška i u narednom periodu nastavlja sa sprovođenjem ovih aktivnosti, te apeluje da se učesnici u saobraćaju pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH kako bi vlastitu i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana