Gradačaninu tri godine zatvora za pljačku bračnog para

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

DOBOJ - Avdija Ahmetović (25) iz Gradačca osuđen je u dobojskom Okružnom sudu na tri godine zatvora zbog pljačke bračnog para Franje i Ruže D. iz Tramošnice kod Pelagićeva.

Prema presudi razbojništvo je počinio 28. februara 2020. godine zajedno sa Ibrahimom B. (27) iz Tuzle i Sejfudinom A. (26) iz Živinica.

Kako se navodi pomenuta trojka je tog dana došla u blizinu kuće bračnog para Ruže i sad već pokojnog Franje D. u selu Tramošnica došli oko 22 časa. Kuću je "tipovao" i pokazao Sejfudin A. i zaustavili su se na makadamskom putu u blizini. Po ilasku iz vozila su se maskirali napraviši improvizovane fantomke, a potom su upali u kuću te bračnom paru zaprijetili da će ih zaklati i ubiti tražeći novac.

Kako se navodi u presudi, Ibrahim B. je kobne večeri obišao oko kuće pomenutog bračnog para, a Ahmetović je pokucao na vrata, dok je Sejfudin A. stajao na stepenicama i čuvao stražu.

- Nakon što je čuo kucanje na vratima oštećeni Franjo je prišao vratimo i pitao: "Ko je?", na šta je Ahmetović odgovorio: "Komšija". Kada je otvorio vrata Ibrahim B. ga je udario šakom u glavu, od čega je Franjo pao na pod i udario leđima, da bi potom otpuzao unazad i naslonio se na zid govoreći: "Šta hoćete, mi nemamo novca, mi nemamo para?”.Oštećeni je pokušao da se domogne štaka, ali mu Sejfudin A. to nije dozvolio i štake je prebacio na drugu stranu. Za to vrijeme Ahmetović i Ibrahim B. su vikali na Ružu D. govoreći: "Daj pare, gdje su pare!?". Ušli su sobu u kojoj je ona sjedila na krevetu i Ahmetović joj je prišao, s nožem u rukama, i rekao: "Gdje su pare, ubiću te, zaklaću te, daj pare?!"- stoji u presudi.

Navodi se da je za to vrijeme Ibrahim B.  tražio novac po ladicama, prevrćući stvari uz prijetnje: "Ubićemo te, zaklaćemo te, gdje su pare"", navodi se u presudi. Kako stoji u presudi on je Ruži D. nanio povrede u vidu manjih podliva podlaktice, a zatim joj zadao udarac u desnu natkoljenicu, nanoseći joj krvne podlive.

- Ahmetović ju je potom uhvatio za ruku i nasilno joj skinuo srebreni prsten sa ruke. Nakon toga su pobjegli iz kuće, pričinivši štetu u neutvrđenom iznosu- napisano je u presudi.

Presuda je objvljena na intzernet portalu dobojskog Okružnog suda, ali nisu navedena imena osuđenog i njegovih saučesnika kao niti gdje počinjeno razbojništvo. Presuda je nepravosnažna  i dozvoljeno je pravo žalbe Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana