Golić izašao iz pritvora

N. T.
Golić izašao iz pritvora

BANjALUKA - Suspendovani načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS  Darko Golić (60), osumnjičen za obljubu pacijenta,  izašao je iz pritvora u kojem je proveo mjesec.

- On je danas pušten i nalazi se sa svojom porodicom jer mu je usljed svega preminuo otac koji je juče i sahranjen. Ostajemo kod naše odbrane da Golić nije počinio krivično djelo. Da bi ova Republika opstala mora imati minimalnu pravnu uređenost i struka i pamet moraju se cijeniti. Današnje sudije i tužioce, koji o nečemu važnom odlučuju, doveli su stranci i ne mogu se pomjeriti tenkovima - rekao je Golićev advokat Jevto Janković.

Tužilaštvo tereti Golića da je obljubu nad nemoćnim licem počinio 19. januara na štetu pacijenta (36). Pritvor mu je, nakon hapšenja, odredio Osnovni sud u Banjaluci zbog bojazni od uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela. Nakon isteka ove mjere banjalučko Okružno javno tužilaštvo nije tražilo da se pritvor produži jer, kako tvrde, ne postoje zakonski osnovi za to.

Dužnost načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS trenutno obavlja dr Dejan Aćić, koji je i do sada mijenjao načelnika u slučaju odsustva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana