Glavom udario radnika Centra za socijalni rad Banjaluka

N.T.
Glavom udario radnika Centra za socijalni rad Banjaluka

BANjALUKA - Đorđe D. iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je jutros napao i glavom udario radnika Centra za socijalni rad Banjaluka, O.B., u prostorijama pomenutog centra u Gundulićevoj ulici, potvrđeno je Glasu Srpske.

Prema nezvaničnim inforamacijama sve se desilo u postupku mirenja bračnog para. Osumnjičeni je bio pozvan u Centar za socijalni rad kako bi zajedno sa suprugom, uz pomoć socijalnih radnika, pokušao da nađe zajedničku riječ. 

Saznajemo da je odmah po ulasku u prostorije Centra počeo da galami na osoblje i vrijeđa, a kada ga je O.B. pokušao smiriti on ga je udario. 

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da su uhapsili osumnjičenu osobu, a povrijeđeni radnik je upućen u Službu hitne medicinske pomoći Banjaluka, radi ukazivanja pomoći i utvrđivanja stepena povrede.

"Osumnjičeni je prilikom boravka u prostorijama Centra, a radi obavljanja službenog razgovora sa voditeljem postupka, u Centru za socijalni rad Banjaluka, narušio javni red i mir, verbalno vrijeđajući prisutne radnike Centra, nakon čega je glavom udario radnika O.B, u glavu i nanio mu povrede", piše u saopštenju PU Banjaluka.

O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Centar za socijalni rad Banjaluka saopštio je na svom Fejsbuk profilu detalje napada. 

– Jutros je jedan od klijenata JU "Centar za socijalni rad" Banjaluka fizički napao stručne radnice koje su profesionalno vršile svoju dužnost. Puka je sreća što su se dvojica kolega našli tu i savladali napadača bez posljedica, te ga zadržali na zemlji do dolaska policije. Prije nekoliko mjeseci, socijalna radnica iz "Centra za socijalnu skrb" Osijek stradala je od ruke klijenta kojem je godinama pomagala. Prethodnih godina svedoci smo nasilja nad stručnim radnicima u svim zemljama okruženja. Nažalost, pokazalo se da su nam potrebne drugačije prakse kako bi se zaštitili životi i stručnih radnika i korisnika usluga centara za socijalni rad. Stručnim radnicima je neophodno dati status službenih lica, a u svaki centar uvesti oružano obezbeđenje i detektore metala. Dok se sistemski ne riješi ovaj problem, počinioci nasilja nad stručnim radnicima će se izvlačiti sa prekršajnom prijavom, kao što će to biti sa gospodinom koji je danas napao stručne radnike, a samo iz razloga jer su ga kolege spriječile da ubije nekoga! Ovo je ozbiljan problem jer su životi u pitanju i mora se hitno reagovati – naveli su iz CSR Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana