Filmska krađa u preduzeću “Bepro” u Laktašima: Provalnici odnijeli sef sa 40.000 KM

N. Tomašević, J. Stanić
Filmska krađa u preduzeću “Bepro” u Laktašima: Provalnici odnijeli sef sa 40.000 KM

Laktaši - Policija traga za lopovima koji su iz firme “Bepro” u Velikom Blašku kod Laktaša ukrali metalni sef sa 40.000 KM, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Provala je počinjena u noći između nedjelje i ponedjeljka, a kako saznajemo provalnici su ušli nakon što su obili prozore na kancelarijama.

- Po ulasku lopovi su sve ispreturali i ušli u prostoriju u kojoj je bio metalni sef koji je bio na stolu i nije bio fiksiran. Iznijeli su ga i pobjegli. U sefu se nalazila veća količina novca, navodno više od  40.000 KM, ali tačan iznos još se utvrđuje. Ukradene su i druge vrijedne stvari - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima provalnici su dobro isplanirali pljačku firme “Bepro” i nisu je slučajno i napamet odabrali.

- Tačno su znali šta traže, a nije isključeno da su imali čovjeka koji je “tipovao posao” zbog čega će biti ispitani zaposleni u firmi. Pretpostavljamo da je u provali učestvovalo više ljudi - kazao je sagovornik “Glasa Srpske”.

U firmi je instaliran video-nadzor pa se pretpostavlja da je provala snimljena.

- Video-materijal još nije pregledan i tek kada se analizira vidjećemo da li će pomoći u istrazi - kazao je naš izvor.

Dodao je da policija provjerava da li se cijeli slučaj može dovesti u vezu sa provalama koje su u posljednje vrijeme zabilježene u banjalučkom i prijedorskom regionu.

- Postoje indicije da bi se moglo raditi o istim izvršiocima jer je način provale skoro identičan. Međutim, sve to treba povezati dokazima da bi mogli biti sigurni da je u pitanju ista ekipa - kazao je naš izvor.

U Policijskoj upravi Banjaluka, kazali su da su nakon prijave krađe u Velikom Blaškom obavili uviđaj tokom kojeg su prikupljeni određeni tragovi.

- Utvrđeno je da je iz jedne firme ukraden metalni sef i drugi predmeti. Tačan iznos štete će naknadno biti utvrđen. Upoznat je dežurni tužilac i u toku je rad na identifikovanju osumnjičenih i rasvjetljavanju teške krađe - rekla je Portparol PU Banjaluka Marija Markanović ne navodeći detalje.

U firmi “Bepro”, koja je vlasništvo Zvonimira Kresojevića, juče nisu željeli da komentarišu krađu.

- Niko od zaposleni, ni direktor neće davati izjave za medije jer je istraga u toku - rečeno je u firmi koja izrađuje razne proizvode od betona.

Zatvorenik krao na dopustu

Mirza H. (31) iz Doboja Jug prijavljen je dobojskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je opljačkao tri praonice automobila u Tesliću. Prema našim saznanjima on je krađe počinio dok je bio na dopustu iz zatvora. Mirza H. je osuđen zbog krađa i kaznu je izdržavao u Kazneno-popravnom domu Zenica iz kojeg je privremeno pušten.

Sve krađe je počinio u noći između 2. i 3. jula tako što je u auto-praonicama polupao sandučad u kojim se nalazio metalni novac. Policijska uprava Doboj saopštila je da ga terete za teške krađe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana