Erkić: U avgustu 30 ilegalnih migranata, najviše iz Avganistana

Srna
Erkić: U avgustu 30 ilegalnih migranata, najviše iz Avganistana

ZVORNIK - Na području u nadležnosti Policijske uprave Zvornik u avgustu je evidentirano 30 ilegalnih migranata, isključivo muškaraca čija je prosječna starost oko 25 godina, rekao je danas načelnik Sektora policije u ovoj upravi Dražan Erkić.

Erkić je na konferenciji za novinare rekao da je najveći broj evidentiranih ilegalnih migranata sa područja Avganistana, odnosno 26, Pakistana dva, Sirije jedan, kao i jedan iz ostalih zemalja Bliskog istoka.

On je naveo da u avgustu nije bilo krivičnih djela i prekršaja koje su počinili ilegalni migranti, niti krivičnih djela u kojima su žrtve bila ova lica.

Kada je riječ o oblasti saobraćaja, Erkić je naveo da je u avgustu na području Policijske uprave Zvornik evidentirano 55 saobraćajnih nezgoda, što je za devet manje u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Erkić je dodao da je, od ukupno 55 saobraćajnih nezgoda, 19 bilo sa povrijeđenim licima, od kojih dvije sa teže, a 17 sa lakše povrijeđenima.

On je rekao da je na putevima koje kontroliše Policijska uprava Zvornik u avgustu kontrolisano 2.977 vozača i vozila i izdato 2.276 prekršajna naloga.

Prema njegovim riječima, iz saobraćaja je isključeno 36 vozila i 207 vozača, od kojih 165 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, jedan zbog odbijanja alkotestiranja, 10 zbog odbijanja testiranja na prisustvo narkotika, te jedan vozač pozitivan na drogu.

"Evidentno je da je neprilagođena brzina dominantan uzrok saobraćajnih nezgoda, kao i nedovoljno odstojanje vozila tokom vožnje", rekao je Erkić.

Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik Mladen Savić rekao je da su u avgustu evidentirana ukupno 52 krivična djela, što je za 30 odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

"Od evidentiranih krivičnih djela, 45 je iz oblasti opšteg kriminaliteta, po tri iz oblasti zloupotrebe droge i privrednog kriminaliteta, te jedno protiv bezbjednosti javnog saobraćaja", precizirao je Savić.

On je naveo da su zbog ovih krivičnih djela, kojima je pričinjena materijalna šteta od 70.938 KM, nadležnim tužilaštvima podnesena 43 izvještaja protiv 37 lica, među kojima je 11 povratnika u činjenju krivičnih djela.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je da u avgustu nije bilo krivičnih djela, a ni prekršaja koji izazivaju veću uznemirenost građana, te ocijenio stanje bezbjednosti kao zadovoljavajuće.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana