Epilog sinoćnjeg incidenta u Sarajevu: Dvije osobe povrijeđene, uhapšena petorica migranata

Srna
Epilog sinoćnjeg incidenta u Sarajevu: Dvije osobe povrijeđene, uhapšena petorica migranata

SARAJEVO - Petorica migranata uhapšena su u Sarajevu nakon što su u incidentu u ovom gradu povrijeđena dva lica, od kojih jedno teško, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija je sinoć u 20.15 časova obaviještena da se u Ulici Halida Kajtaza, u blizini Željezničke stanice, nalaze povrijeđena dva lica.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli dva povrijeđena lica, obojica inicijala A.H, rođene 1984, odnosno 1986. godine u Sarajevu.

Njima je ukazana ljekarska pomoć, a kod starijeg lica konstatovane su teške tjelesne povrede opasne po život, nanesene oštrim predmetom, zbog čega je na Kardiovaskularnoj klinici zadržan na daljem liječenju, dok je mlađe lice zadobilo lakše tjelesne povrede i odbilo je dalju hospitalizaciju.

Prema izjavi jednog od povrijeđenih, oni su oko 20 časova sakupljali sekundarne sirovine kada ih je fizički napalo i povrijedilo više nepoznatih lica, a pritom im je ukraden i novčanik.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su u 22 časa u Ulici Pofalićka pronašli i lišili slobode pet  migranata od kojih su trojica rođeni u Alžiru i dvojica u Siriji, zbog osnovane sumnje da su počinili razbojništvo.

Izvršenim pretresom kod jednog od njih je pronađen ukradeni novčanik sa ličnim dokumentima na ime A.H.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana