Epilog jučerašnje akcije SIPA: Uhapšena trojka kod koje je pronađeno više od kilograma droge

N. T.
Epilog jučerašnje akcije SIPA: Uhapšena trojka kod koje je pronađeno više od kilograma droge

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su juče A. G. (40) i E.V. (36) iz Sarajeva te I.B.(38) iz Zenice nakon što su kod njih pronašli oko 1,25 kilograma droge amfetamin kao i oko 100 grama marihuane, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Portparol SIPA Luka Miladinović kazao je da je akcija sprovedena na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva, a usmjerena je na suzbijanje šverca narkoticima.

Prema njegovim riječima, akcija je izvedena po naredbama Osnovnog suda u Sokocu i Kantonalnog suda u Sarajevu.

-  Uhapšene tri osobe sumnjičimo za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. Tokom akcije pretresene su tri lokacije  i pronađeno je oko 1,250 grama nepoznate materije čija struktura i sastav ukazuju da se radi o amfetaminu, kao i 100 grama najverovatnije kanabis sative. Zaplijenjena su i dva  pištolja sa municijom, četiri mobilna telefona sa sim karticama, kao i automobil - rekao je Miladinović.

Dodao je da je oduzeta i određena suma novca za koji se sumnja da je stečen krivičnim djelima.

-  Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, lica lišena slobode biće predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo - istakao je Luka Miladinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana