Epilog drame koju su izazvali migranti u Banjaluci: Tri migranta uhapšena, dvojica zadržana u bolnici

Nebojša Tomašević
Epilog drame koju su izazvali migranti u Banjaluci: Tri migranta uhapšena, dvojica zadržana u bolnici

BANjALUKA - Tri migranta su uhapšena, a dvojica su smještena u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske nakon današnjeg incidenta u banjalučkom naselju Lazarevo, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Kako su naveli, osobe koje se nalaze u službenim prostorijama su alko-testirane i utvrđeno je da su bile pod uticajem alkohola.

- Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, danas oko 13 časova u banjalučkom naselju Lazarevo, uočili su grupu od pet migranata. Prilikom pokušaja legitimisanja i utvrđivanja identiteta navedenih lica, a u cilju upućivanja u prihvatni centar, isti su se oglušili na zakonito izdata naređenja policijskih službenika te je jedan od migranata izvadio nož u namjeri da napadne policijskog službenika, nakon čega su se dali u bijeg. Kada su sustignuti, jedan od migranata je pokušao pobjeći preko ulice gdje ga je udarilo vozilo u pokretu-saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodali su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, kao i dežurni inspektor Terenskog centra za strance Banjaluka.

Prema pričama očevidaca, migranti su prvo došli do kioska u blizini Banjalučkog velesajma, gdje su maltretirali mušterije i ukrali sladoled.

Radnica u kiosku kazala je da su migranti bili krvavi i pijani.

- Ukrali su mi sladoled, a zatim su nasrnuli na nekog mladića koji se uspio odbraniti. Došao je jedan stariji čovjek koji je tražio dopunu i oni su stajali pored njega i nisam smjela da mu vratim kusur da mu ne otmu - kazala je radnica neželeći da joj pominjemo ime.

Prema riječima očevidaca, migranti su potom otišli do obližnjeg kafića, gdje su nastavili dai izazivaju probleme, a potom je stigla i policija.

- Počeli su da se opiru policiji, a čak je jedan od njih potegao nož. Srećom, ni je uspio da povrijdi policajca. Nakon to ga su krenuli da bježe i jedan od njih je istrčao na cestu, te ga je udario “golf”- kazao je jedan očevidac.

Tokom uviđaja ovog slučaja bio je saobraćajni kolaps.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana