Elitna prostitucija u selu Suvo Polje kod Bijeljine: Tijana organizovala cure a Bijeljinac žurku

Nebojša Tomašević
Elitna prostitucija u selu Suvo Polje kod Bijeljine: Tijana organizovala cure a Bijeljinac žurku

BANjALUKA - Srpska starleta Tijana Maksimović iz Rume poznatija kao Tijana Ajfon i Milisav Tomić iz Bijeljine, koji su uhapšeni u akciji "Kristal", organizovali su "kokainsku žurku" u luksuznoj vikendici u selu Suvo Polje kod Bijeljine na koju su dovedene prostitutke iz Srbije, saznaje "Glas Srpske".

Istragom je utvrđeno da su starleta i tri djevojke ilegalno čamcem preko rijeke Save ušle u Republiku Srpsku. Kako saznajemo na obali su ih preuzeli  osumnjičeni Bijeljinci Vladan Kakuća i Željko Vujić. U čamcu su bile Tijanine drugarice Saša Petrović  i Sofija Gačić  iz Beograda te Jovana Denić  iz Mladenovca. Tomić se pobrinuo za organizaciju žurke, a kod njega je  pronađen i kokain. 

Maksimovićeva, Tomić, Kakuća, Vujić te Zlatan Ćuk, Siniša Perić i Slađan Šojić saslušani su u petak u Tužilaštvu BiH koje im je predložilo jednomjesečni pritvor.

Fudbalski sudija Slavko Vinčić iz Slovenije je za tamošnje medije  potvrdio da je bio prisutan na zabavi, ali da se tu zadesio slučajno.

- Nakon sastanka sa nekim poslovnim partnerima bili smo pozvani na proslavu na ranč. Većinu ljudi, a bilo ih je oko 40, nisam znao, što sam  rekao policiji - objasnio je Vinčić.

"Glas Srpske" saznaje da je veći dio novca zaplijenjen u akciji kao i  pancir pronađen kod osumnjičenog Zlatana Ćuka, dok je kod Tomića i još nekih osoba pronađena manja količina kokaina. Vidljivi tragovi droge bili su i u vikendici jer su ga pojedine osobe koristile. Pištolji su oduzeti od Radana Dotlića i Pavla Stevića. Ukupno je zaplijenjeno 46 grama kokaina, medicinska droga, deset pištolja, tri pancira, i više od 20.000 KM. Veliki broj privođenih u akciji "Kristal" je iz kriminalnog miljea,  a  jedno od najzvučnijih imena je Zlatan Ćuk, kojeg operativni podaci policije povezuju sa "Škaljarskim klanom".

Svjedoci

Policija je u vikendici u kojoj je bila žurka zatekla 35 osoba, a osim sedmorke koja je predata Tužilaštvu BiH privođeni su: Aleksandar Gajić, Radan Dotlić,  Radoslav Simić, Danijel Perić iz Bijeljine, Pavle Stević i Srđan Mićić iz Brčkog, Željko Simić i Savo Simić iz Ugljevika, Elvis Hodžić iz Lukavca te Adi Bajgorić državljanin Slovenije. Na informativnom razgovoru, osim sudije Slavka Vinčića iz Slovenije, bili su njegovi zemljaci Sašo Bijelić i Rikardo Merdausi, te Dejan Kakuća, Marko Erkić, Damir Hamzić, Aleksa Despotović iz Bijeljine, Slaviša Drobić i  Saša Petrović iz Čačka, Sofija Gačić i Marija Krstić iz Beograda te Jovana Denić iz Mledenovca. Svi oni su pušteni i kako saznajemo biće svjedoci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana