Dževad I. pretukao staricu i pokušao da je siluje

Nebojša Tomašević
Dževad I. pretukao staricu i pokušao da je siluje

BRČKO - Dževad I. (50) iz Brčkog uhapšen je i pritvoren zbog sumnje da je pokušao da siluje staricu M. Đ. (79) u njenoj kući u Brčkom. Osumnjičen je da je tom prilikom žrtvu pretukao i prijetio da će je zaklati.

Nezvanično saznajemo da su spletom srećnih okolnosti spriječeni silovanje i teže posljedice jer je kobne večeri kada se sve dešavalo do kuće starice došao njen rođak policajac kako bi je obišao.

- Primijetio je da nešto nije u redu jer je na kući bio otvoren prozor i okolo stvari razbacane. Pozvao je policiju Brčko distrikta. Patrola je ubrzo stigla i zatekla manijaka na licu mjesta. Tu ga je savladala i uhapsila - kazao je izvor blizak istrazi.

Tužilaštvo Brčko distrikta, navodeći inicijale, saopštilo je da je nakon ispitivanja za osumnjičenog zatražilo pritvor zbog težine djela.

- Zahtjev je prihvaćen i osumnjičenom Dž. I. (50) nadležni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo. Osumnjičenog teretimo da je 26. novembra oko 17 časova napao M. Đ. (79) i pokušao da je natjera na polni odnos. U kuću je ušao kroz otvoren prozor i na glavi je imao kapuljaču. Nakon ulaska odmah je napao staricu, udario je po glavi i tijelu kako bi je savladao. Prijetio joj je da će je silovati i zaklati - rekli su u Tužilaštvu Brčko distrikta i dodali da je osumnjičeni u vrijeme počinjenja krivičnog djela bio pijan.

Prema njihovim riječima, osumnjičenog su u njegovom naumu da siluje staricu spriječili pripadnici policije Brčko distrikta. Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni Dževad bio toliko pijan da je tokom ispitivanja u policiji tvrdio da je kuća M. Đ. u sasvim drugom dijelu grada.

- Tokom ispitivanja i istrage je utvrđeno da je on odlučio da upadne u kuću starice kada je vidio da je otvoren prozor - rekao je izvor blizak istrazi.

U Tužilaštvu Brčko distrikta istakli su da u ovom slučaju u saradnji s policijom nastavljaju istragu radi prikupljanja dokaza. Ukoliko budu dokazane sumnje tužilaštva, a što, kako saznajemo, neće biti problem, osumnjičenog Dževada I. čeka dugogodišnja zatvorska kazna. Krivični zakon Brčko distrikta za pokušaj silovanja predviđa kaznu od tri do 10 godina zatvora. Sličan slučaj dogodio se u Banjaluci polovinom septembra, kada je uhapšen Alem Delić (20) zbog sumnje da je silovao šezdesetsedmogodišnju komšinicu u njenom stanu u Banjaluci, u kući u kojoj su oboje živjeli kao podstanari.

Poznat policiji

Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni Dževad I. poznat policiji po krivičnim djelima, uglavnom krađama i nasilju. On je do sada pet puta osuđivan i to za nasilje u porodici, krađe, te za mučenje životinja, odnosno zbog toga što je iskasapio komšijinu kravu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana