Dvojici dilera ukupno deset godina robije

N. T.
Dvojici dilera ukupno deset godina robije

BANjALUKA - Zoran Šavija (60) iz Banjaluke i Branko Milivojša (56) iz Prijedora u pravosnažno su u Vrhovnom sudu Republike Srpske osuđeni na ukuono deset godina zatvora zbog trgovine drogom.

Šaviji je potvrđena kazna iz ponovljenog prvostepenog suđenja  i osuđen je na sedam godina zatvora, dok je Milivojiši kazna umanjena za četiri meseca pa je sada dobio tri godine zatvora. U izrečenu kaznu obojici je uračunato vreme provedeno u pritvoru. 

- Žalbe tužilaštva i odbrane Šavije odbijene su kao neosnovane i u tom dijelu potvrđena je prvostepena presuda. Djelimično je uvažena žalba Milivojišine odbrane i presuda je preinačena u odluci o sankciji pa mu je kazna umanjena - rekla je sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović.

Prema navodima iz presude, Šavija i Milivojša su osuđeni jer su zajedno sa više lica prodavali drogu u Banjaluci i Mrkonjić Gradu tokom 2017. godine. Trgovali su heroinom, kokainom, marihuanom, ekstazijem, LSD-om i buprenorfinom. U presudi se navodi da su telefonskim razgovorima  dogovarali sa kupcima cijenu, količinu narkotika i mjesto kupoprodaje.

Drogu su prodavali sami ili zajedno sa drugim optuženima, a u zavisnosti od količine i vrste, narkotike su prodavali po cijeni od deset do 50 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana