Dvojac optužen za držanje i prevoz 35,6 kilograma eksploziva

Nebojša Tomašević
Dvojac optužen za držanje i prevoz 35,6 kilograma eksploziva

SARAJEVO - Almedin Hodžić i Eldin Aguši optuženi su za nabavku i prevoz 35,6 kilograma eksploziva.

Optužnicu protiv njih podoglo je sarajevsko Kantonalno  tužilaštvo koje ih tereti za neovlašćeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Hodžiću i Agušiju na teret se stavlja da su na području Hercegovine nabavili 35 kilograma i 600 grama trotilskih metaka i u automobilu pokušali da prevezu u Kanton Sarajevo.

Optuženi su zaustavljeni naplatnim kućicama u Tarčinu opština Hadžići i pretresom vozila pronađeni su trotilski meci. Akciju pretresa izveli su pripadnici Agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

Nakon pronalaska ovog eksploziva pritvoren je jedan osumnjičeni da bi se u istrazi prikupili dokazi o osnovanoj sumnji da su u izvršenju krivičnog djela učestvovale dvije osobe.

Iz sarajevskog Tužilaštva su saopštili da su istragu u ovom slučaju  sproveli sa SIPA, Centrom za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije.

Optužnica je proslijeđena Opštinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje.

Navodi se da je uz optužnicu predloženo saslušanje šest svjedoka, četiri vještaka, izvođenje 73 materijalna dokaza i oduzimanje privremeno oduzetih predmeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana