Dve osobe iz Dervente oštetile povjerioce i budžet Srpske

Srna
Dve osobe iz Dervente oštetile povjerioce i budžet Srpske

DOBOJ - Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu protiv dva lica iz Dervente osumnjičena da su oštetila povjerioce privrednog društva i budžet Republike Srpske.

Lica čiji su inicijali A.B. i S.S. iz Dervente osumnjičena su da su izvršila krivična djela zloupotreba ovlaštenja u privredi, oštećenje ili povlašćivanje povjerilaca i neizvršenje sudske odluke, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

U saopštenju se dodaje da su lica A.B. i S.S. osumnjičena da su od 2015. do 2018. godine, kao odgovorna lica privrednog društva u Derventi, čiji su računi blokirani zbog nesposobnosti za izmirenje obaveza, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi povezanom novoformiranom privrednom društvu, u kojem su, takođe, odgovorna lica, naložili obavljanje platnog prometa preko njegovih aktivnih žiro-računa.

Na taj način su izbjegli plaćanje obaveza prema Poreskoj upravi Republike Srpske u ukupnom iznosu od 105.635 KM i povjericima zbog čijih potraživanja su im blokirani računi u ukupnom iznosu od 1.925.267 KM.

Za lice A.B. se sumnja da je u toku 2017. godine u namjeri sticanja protivpravne imoviske koristi za pomenuto pravno lice uskratilo sredstva koja predstavljaju javni prihod na način da je izbjeglo obračunati i prijaviti poreze i doprinose na lični dohodak - prekovremeni rad radnika u iznosu od 15.751 KM, te na taj način u tom iznosu oštetilo budžet Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana