Dva požara u Ribniku i jedan u Šipovu: Gorjeli kuća, pilana i šuma

Srna
Dva požara u Ribniku i jedan u Šipovu: Gorjeli kuća, pilana i šuma

MRKONjIĆ GRAD - Nije bilo povrijeđenih lica u dva evidentirana požara u Ribniku i jednom u Šipovu, saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Evidentirani su požari koji su zahvatili više privatnih parcela u mjestima Zableđe i Gornji Vrbljani u opštini Ribnik gdje su izgorjeli i pomoćni objekti i krov kuće, te je zahvaćena i visoka šuma u vlasništvo Šumskog gazdinstva "Ribnik", dok je u opštini Šipovo u mjestu Babići požar izbio u privatnoj pilani.

Iz policije navode da je Policijskoj stanici Ribnik juče oko 15.40 časova prijavljeno da je u mjestu Zableće na području te opštine izbio požar koji je zahvatio više privatnih parcela.

"Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Ribnik, a požar su lokalizovali mještani", navedeno je u saopštenju.

Ribnička policija je operativnim radom došla do saznanja da je požar izazvalo lice iz Ribnika čiji su inicijali R.G. koje je palilo suvu travu na svojoj parceli i tom prilikom vatra se otela kontroli i zahvatila susjedne parcele.

"Protiv lica R.G. biće preduzete sve zakonom predviđene mjere i radnje", naveli su iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Policijskoj stanici Ribnik je sinoć oko 19.05 časova prijavljeno da je i u mjestu Gornji Vrbljani u opštini Ribnik došlo do požara koji je zahvatio više privatnih parcela i visoku šumu koja je u vlasništvu Šumskog gazdinstva "Ribnik".

U saopštenju je navedeno da su prilikom požara na jednoj od privatnih parcela izgorjeli pomoćni objekti, a vatra je zahvatila i krov kuće.

"Po prijavi su postupili pripadnici Policijske stanice Ribnik koji su potvrdili da su navodi prijave tačni, a radnici Šumskog gazdinstva su šumski požar stavili pod kontrolu, dok su mještani lokalizovali požar na privatnom posjedu", navedeno je u saopštenju.

Prilikom požara nije bilo povrijeđenih lica, a u toku dana biće izvršen uviđaj koji će obaviti pripadnici Policijske stanice Ribnik sa inspektorom za ekplozivne materije i poslove zaštite od požara Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju je navedeno i da je Policijskoj stanici Šipovo sinoć oko 19.15 časova prijavljeno da je u mjestu Babići u opštini Šipovo, došlo do požara na privatnoj pilani.

Po prijavi su postupili pripadnici Policijske stanice Šipovo koji su potvrdili da su navodi prijave tačni, a radnici šipovskog Vatrogasnog društva ugasili su požar.

"U požaru nije bilo povrijeđenih lica, a u toku dana biće izvršen uviđaj koji će obaviti policijski službenici Policijske stanice Šipovo zajedno sa inspektorom za ekplozivne materije i poslove zaštite od požara banjaluke Policijske uprave", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana