Dva državljanina BiH uhapšena zbog krijumčarenja krava iz Srbije

Srna
Dva državljanina BiH uhapšena zbog krijumčarenja krava iz Srbije

SARAJEVO - Službenici Jedinice granične policije Zvornik, u saradnji sa pripadnicima Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ koji pružaju pomoć u nadzoru granice, spriječili su krijumčarenje sedam krava iz Srbije u BiH i uhapsili dvojicu državljana BiH.

U vezu sa ovim krijumčarenjem, koje je otkriveno u subotu, 16. januara, dovode se dvojica državljana BiH koja su lišena slobode, te još tri NN osobe koje su se, nakon što su ugledale policijske službenike, čamcem preko Drine udaljile u pravcu Srbije.

Zbog osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje, protiv dvojice državljana BiH biće podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Krijumčarena stoka je privremeno oduzeta, a o događaju je obaviještena i Stanica granične policije Ljubovija, Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, s ciljem pronalaska osoba koje se dovode u vezu sa krijumčarenjem.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina juče su, prilikom ulaska u BiH na graničnom prelazu Rača, otkrili falsifikovanu vozačku dozvolu Švajcarske koju je na uvid dao državljanin BiH čiji su inicijali D.L.

Ovo lice kontrolisano je u putničkom automobilu nacionalnih oznaka Švajcarske.

O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini prema čijem je nalogu vozačka dozvola privremeno oduzeta, dok će izvještaj o krivičnom djelu falsifikovanje isprave ovoj instituciji biti dostavljen u redovnoj proceduri.

Na graničnom prelazu Gradiška uhapšen je državljanina BiH čiji su inicijali D.M, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.

Ovo lice kontrolisano je na izlasku iz BiH, a predato je službenicima Sudske policije Banjaluka.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Šamac, lišeno je slobode lice čiji su inicijali A.Ć. jer ga potražuje Opštinski sud u Gradačcu radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Odžak.

Na Aerodromu Sarajevo, na letu iz Beča, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode lice čiji su inicijali S.K. Provjerama je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela teška krađa i Policijska stanica Doboj zbog krivičnog djela krađa.

Državljanin BiH predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Pri ulasku u BiH na prelazu Brod slobode je lišeno lice čiji su inicijali M.R. jer ga potražuje Opštinski sud u Travniku zbog nanošenja teške tjelesne povrede.

Državljanin BiH i Hrvatske je predat službenicima Sudske policije Odžak.

Na prelazu Deleuša uhapšena je državljanka Crne Gore čiji su inicijali M.M. jer je potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela krijumčarenje lica.

Na prelazu Zupci lišena je slobode S.S, nakon što je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana