Dukić htio da za pokušaj ubistva novinara odrobija tri godine

Nebojša Tomašević
Dukić htio da za pokušaj ubistva novinara odrobija tri godine

BANjALUKA - Sporazumom koji je sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka potpisao Nedeljko Dukić (29) iz Kneževa, optužen da je zajedno sa bokserom Markom Čolićem Rodom (33) iz Banjaluke pokušao da ubije novinara RTV BN i portala gerila.info Vladimira Kovačevića (38) bilo je predviđeno da Dukić odsluži tri godine robije.

Potvrdio je to "Glasu Srpske" izvor iz pravosuđa nakon  što je Okružni sud u Banjaluci danas odbacio ovaj sporazum.

Ranije je na današnjem suđenju Dukiću u Okružnom sudu u Banjaluci sudsko vijeće kojim predsjedava sudija Blagoja Dragosavljević isključilo javnost sa ročišta za razmatranje sporazuma.

Okružno tužilaštvo Banjaluka ni krajem avgusta nije zaključilo sporazum o priznanju krivice koji im je ponudio Dukić. On je i tada želio da prizna krivicu i sa Okružnim tužilaštvom zaključi sporazum na osnovu kojeg bi bio osuđen na dvije godine zatvora, ali je Okružno tužilaštvo smatralo da predložena sankcija nije adekvatna za krivično djelo za koje se optuženi tereti.

Optužnica Dukića tereti da je  pokušao da ubije Kovačevića 26. avgusta 2018. godine zajedno sa Čolićem, koji je zbog toga pravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

Njih dvojica su Kovačevića napali pred njegovom zgradom u naselju Obilićevo u Banjaluci i pretukli metalnim teleskopskim palicama.

Kovačević je zadobio tešku povredu  - nagnječenje mozga te više lakših povreda po glavi, usni, uhu, ramenu, natkoljenici i potkoljenici.

Dukić je nakon premlaćivanja novinara pobjegao,a predao se u novembru prošle godine. Njemu je još u jesen 2018. godine određen pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana