Državljanin Srbije uhapšen zbog pokušaja krijumčarenja migranata

Srna
Državljanin Srbije uhapšen zbog pokušaja krijumčarenja migranata

SARAJEVO - Granična policija BiH saopštila je da je uhapsila državljanina Srbije čiji su inicijali I.P. /60/ zbog pokušaja krijumčarenja pet migranata.

 

Ilegalni migranti krijumčareni su, kako se navodi, čamcem preko Drine tokom noći iz Srbije u BiH.

"Primijetivši policijske službenike jedno nepoznato lice udaljilo se u pravcu Srbije, dok je druga osoba brzom intervencijom policijskih službenika uhvaćena u rijeci", piše u saopštenju.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikaciona dokumenta, a izjavili su da dolaze iz Maroka. Državljanin Srbije uhapšen je prema naredbi Tužilaštva BiH i u toku je dalji rad na ovom slučaju.

U sprečavanju krijumčarenja migranata učestvovali su Pripadnici posebnog tima Granične policije BiH angažovanog na sprečavanju ilegalnih migracija, Jedinice granične policije Zvornik, Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije zapad Bosansko Grahovo i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su angažovani kao ispomoć Graničnoj policiji.

Službenici Jedinice Granične policije Velika Kladuša spriječili su juče krijumčarenje pet lica afro-azijskog porijekla iz BiH u Hrvatsku. Ilegalni migranti otkriveni su prilikom granične kontrole automobila "golf", registracija BiH, u graničnom pojasu na području Velike Kladuše.

Vozilom je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali E.B. /42/, protiv kojeg će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba. Vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti, a nad stranim državljanima, koji su izjavili da dolaze iz Sirije, rad će nastaviti pripadnici Službe za poslove sa strancima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana