Državljanin Srbije pao u policijskoj akciji "Lim 2020" u Rudom: Uhapšen dok je prevozio smjesu za drogu

N. T.
Državljanin Srbije pao u policijskoj akciji "Lim 2020" u Rudom: Uhapšen dok je prevozio smjesu za drogu

RUDO - Državljanin Srbije M. N. (29) iz Priboja uhapšen je u policijskoj akciji "Lim 2020" nakon što su u njegovom vozilu "pežo 307" pronađena 103 kilograma smjese kofeina i paracetamola koja se miješa sa narkoticima i koja na crnom tržištu vrijedi oko 120.000 KM, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Akciju hapšenja izveli su pripadnici Policijske uprave Foča u mjestu Staro Rudo. Izvor blizak istrazi je pojasnio da se pronađena smjesa se koristi uglavnom za miješanje sa težim drogama, kokainom i heroin kako bi se povećala njihova količina.

Kako je saopšteno iz policije, osumnjičeni je kada je vidio policiju pokušao da pobjegne iz vozila "pežo" za čijim volanom je bio.

- Nakon što je zaustavio vozilo on je istrčao iz auta i dao se u bijeg. Trčao je prema obližnjoj rijeci Lim, a od sebe je odbacio mobilni telefon. Policajci su krenuli za njim i brzo su ga sustigli i savladali i uhapsili - kazao je izvor blizak istrazi.

S obzirom na izgled pronađenih pakovanja smjese policija je u prvi mah posumnjala da se možda radi o nekoj drogi. Pregledom materije i vještačenjem je utvrđeno da ipak nije riječ narkoticima, već o paracetamolu i kofeinu.

- Dileri tu smjesu miješaju s drogama kako bi dobili na količini i tako više zaradili na prodaji jer su paracetamol i kofein dosta jeftiniji od čistog kokaina i heorina s kojim to miješaju - pojasnio je naš izvor blizak istrazi.

Istakao je da je pokrenuta istraga kako bi se utvrdilo gdje je smjesa trebalo da završi i kod koga.

- Pretpostavlja se da je M. N. ima u BiH određene saradnike narko dilere kojima je trebala smjesa da bi je miješali sa drogom. Postoje indicije da je on dio grupe švercera narkotika i to se sada istražuje - rekao je naš izvor.

U Policijskoj upravi Foča potvrdili su da su pretresom "pežoa" osumnjičeniog M. N. 28. septembra pronašli tri torbe sa nepoznatom materijom.

- U torbama je bilo 15 manjih pakovanja teških oko 103 kilograma, a koja su zapakovana kao što budu upakovani narkotici. Po nalogu Tužilaštva BiH izuzet je dio materije i poslat na vještačenje kojim je utvrđeno da se radi o smjesi lijekova koji nisu na listi opojnih droga - rekli su u PU Foča.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana