Državljanin BiH uhapšen zbog krijumčarenja migranata iz Bangladeša

Srna
Državljanin BiH uhapšen zbog krijumčarenja migranata iz Bangladeša

SARAJEVO - Pripadnici Jedinice granične policije Dobrljin uhapsili su državljanina BiH N.M. nakon što je na području Novog Grada otkriven u krijumčarenju pet osoba afroazijskog porijekla.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a rekli su da dolaze iz Bangladeša, saopšteno je iz Granične policije BiH.

N.M. je migrante krijumčario u vozilu marke "pasat", registarskih oznaka BiH, u subotu, 24. oktobra.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje osoba, protiv N.M. će ovoj ustanovi biti dostavljen izvještaj o krivičnom djelu.

Vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti, a ilegalni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.

Službenici Jedinice granične policije Gradiška uhapsili sui N.Ć. jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Tesliću zbog izdržavanja kazne zatvora.

Ovaj državljanina BiH kontrolisan je na ulasku u BiH na graničnom prelazu Gradina i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Prilikom izlaska iz BiH na prelazu Prisika uhapšeno je lice čiji su inicijali A.K. jer ga potražuje Opštinski sud u Visokom zbog krivičnog djela teška krađa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana