Dobojska policija postupa u 12 predmeta nelegalne eksploatacije šljunka

Srna
Dobojska policija postupa u 12 predmeta nelegalne eksploatacije šljunka

DOBOJ - Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da službenici ove uprave trenutno postupaju u 12 predmeta nelegalne eksploatacije šljunka.

Radinković je rekao novinarima da se na području ove uprave vrši pojačana kontrola rada preduzeća koja se bave eksplatacijom šljunka.

- Mi smo ranije podnijeli tri izvještaja koja se odnose na krivično djelo nelegalno vađenje šljunka. Trenutno po našem planu postupamo u 12 predmeta - naveo je Radinković.

On je istakao da se aktivnosti sprovode u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Doboju, i da je za većinu utvrđeno da rade nelegalno, odnosno bez dozvola nadležnih.

. Juče i danas smo podnijeli dva izvještaja u vezi sa radom šljunkara koje su bile zapečećene, ali je od strane vlasnika došlo do oštećenja pečata, i nastavili su da obavljaju djelatnost bez dozvole - rekao je Radinković.

On kaže da je u prethodnom periodu lokalnim policijskim stanicama naloženo da evidentiraju sve šljunkare koje obavljaju navedenu djelatnost, o čemu je prikupljen obiman materijal koji Sektor kriminalističke policije analizira sa tužilaštvom.

Prema njegovim riječima, policija se u radu oslanja i na podatke o izdatim koncesijama pravnim licima, koje su dostavili nadležna ministarstva i agencije Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana