Dobojka planirala brak sa navodnim vojnikom iz SAD, pa ostala bez 12.000 KM

Nebojša Tomašević
Dobojka planirala brak sa navodnim vojnikom iz SAD, pa ostala bez 12.000 KM

DOBOJ – Žena sa područja dobojske regije ostala je bez 12.000 KM nakon što ju je prevarila osoba koja joj se predstavila kao vojnik iz SAD koji joj obećao da će je oženiti.

Nesuđena mlada je sa osobom koja se predstavila kao vojnik koji je trenutno na službi u Siriji, stupila  u kontakt putem „Fejsbuka“ i dopisivali su se neko vrijeme. Navodni vojnik joj je obećao brak te da će joj na njenu adresu poslati paket u kome su se navodno nalazili papiri koji su im potrebni za vjenčanje kao i veća količina novca.

Takođe joj je rekao da će to sve donijeti njegov „agent“ na kućnu adresu, a da bi sve bilo uvjerljivo fotografisao je  paket na kojem su bile ispisane njena i navodno njegova adresa.

Potom je, kako saznajemo, mladoženjin „agent“ ženi rekao da je stigao u Sarajevo te da je potrebno da mu putem „Vestern juniona“ uplati 12.000 KM da plati carinu za paket, što je ona i učinila.

Ubrzo je shvatila da je prevarena i juče je slučaj prijavila policiji.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac  Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela prevara.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana