Dispečerku spasio “panik taster”

Nebojša Tomašević
Dispečerku spasio “panik taster”

Banjaluka - Napadač mi je oko vrata omotao kabl od telefonske slušalice, uhvatio me za kosu, te počeo da davi i istovremeno tuče. Opirala sam se razmišljajući samo da ne padnem, jer bih onda bila mrtva. Činilo mi se da su ti trenuci trajali cijelu vječnost.

Ovo je ispričala dispečerka Banjalučkog taksija Aleksandra Perović (41) u Okružnom sudu u Banjaluci na početku suđenja Dejanu Kneževiću (30) iz Prijedora, koji je optužen da je pokušao da je ubije 2. decembra 2017. godine. Prema riječima Perovićeve, svemu je prethodilo njeno odbijanje da pošalje taksi vozilo optuženom na telefonski poziv.

- Kada je pozvao, vidjeli smo da je to broj mušterije za koju je navedeno da joj ne šaljemo taksi zbog ranijih neprijatnosti, pa sam rekla da nema slobodno vozilo. Nazvao je drugi put i počeo da prijeti i govorio  da će me naći i istući. Na te prijetnje grubo sam reagovala i poslala ga u p...m... i spustila slušalicu - kazala je Perovićeva.

Dodala je da je zatim uslijedio novi poziv, ali od druge osobe koja se predstavila kao inspektor i koja je pitala otkud joj pravo da tako priča sa mušterijom.

-  Prepoznala sam glas njegovog druga Sretena i pitala ga kako ga nije sramota da laže. Nakon nekog vremena čula sam korake u hodniku kancelarije gdje radim i pomislila da je suprug. Međutim, na vratima sam vidjela optuženog, koji je kazao: “Jesam ti rekao da ću te naći”, te me odmah napao i počeo da tuče - prisjetila se Perovićeva.

Istakla je da je dok ju je optuženi tukao nekako uspjela da stisne “panik taster” i kaže: “Centar treba pomoć”, a kada je uzela telefon da pozove pomoć, oteo joj ga je i omotao kabl od slušalice oko njenog vrata dva puta. Kazala je da je optuženi pobjegao prije nego što su stigle njene kolege, a to je vjerovatno učinio, jer je preko veze čuo da je uputila poziv u pomoć i da oni stižu.

- Zbog napada sam pretrpjela šok i nisam radila tri mjeseca. Iz straha nisam izlazila iz kuće. Želim da optuženi bude kažnjen - rekla je Perovićeva.

Knežević se u sudnici izvinio Perovićevoj za ono što je učinio i rekao da nije imao namjeru da je ubije. Njegov advokat Marko Mikeš je istakao da se u ovom slučaju  ne  radi o ubistvu, već nekom drugom krivičnom djelu. Optužnicu protiv Kneževića podiglo je Okružno tužilaštvo, a potvrdio je Okružni sud u Banjaluci. 

Nepoželjni

Dispečerka Aleksandra Perović je pojasnila da se broj optuženog Dejana Kneževića nalazio u tabeli “nepoželjni”, gdje su upisane mušterije koje često pijane zovu taksi ili zbog istovremenog zvanja više službi. Istakla je da, pored njegovog, na toj listi u Banjalučkom taksiju ima još brojeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana