Direktor firme iz Novog Grada isplatama na ruke utajio 42.000 KM poreza

J. S.
Direktor firme iz Novog Grada isplatama na ruke utajio 42.000 KM poreza

NOVI GRAD - Direktor firme “Prospekta” Jovan J. iz Novog Grada osumnjičen je da je zloupotrebom položaja i ovlašćenja izbjegao plaćanje poreza i doprinosa i time nelegalno prisvojio oko 42.000 KM, nezvanično saznaje “Glas Srpske”.

U Policijskoj upravi Prijedor kazali su, navodeći inicijale, da osumnjičenog terete za utaju poreza i doprinosa od 2009. do 2011. godine.

- J. J. sumnjičimo da je naložio da radnicima zaposlenim na privremenim i povremenim poslovima plata i druge naknade budu isplaćivani u gotovini, a ne na žiro-račun - rekli su u PU Prijedor.

Dodali su da je, umjesto na žiro-račun, isplata obavljana u gotovini i da je on na ovaj način izbjegao plaćanje obaveznog poreza i doprinosa od oko 42.000 KM.

Terete ga da je plate isplaćivao bez obračunavanja i plaćanja poreza i doprinosa na lična primanja te za to da se s ciljem prikrivanja isplate ličnih primanja i izbjegavanja plaćanja propisanih poreskih obaveza u poslovnoj dokumentaciji ne evidentira isplata plata i drugih primanja.

Protiv Jovana J. podnesen je izvještaj Okružnom tužilaštvu Prijedor za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i utaju poreza i doprinosa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana