Detalji ubistva u Koljanima kod Laktaša: Ubica otkriven jer je napao komšinicu žrtve

Nebojša Tomašević
Foto: D. Pozderović

LAKTAŠI - Bogdan Vajukić (22) iz Laktaša osumnjičen da je ubio Gojka Veselića (76) u selu Koljani, a potom njegovo tijelo bacio u bunar, par časova prije zločina napao je i pokušao da opljačka komšinicu ubijenog, a zbog ovog napada policija je i otkrila da je on ubica, saznaje "Glas Srpske".

U kući su bile Gordana Božić i njena majka Danica Stanić.

- To je bilo u nedjelju 18 i 19 časova. Udarao je nogama po vratima i razbio staklo. Rukom je razbio staklo na vratima, provukao ruku i iznutra pokušavao da otključa. Gledala sam smrti u oči - kroz suze priča za "Glas Srpske" Gordana.

Kaže da je pokušala da pozove telefonom supruga, ali joj je telefon zbog straha ispadao iz ruku.

- Vikala sam: "Policija, policija!". Majka i ja bile smo u šoku i govorila sam samo da mi je još jednom vidjeti sina. Valjda je čuo da nekog zovemo i onda je sam otišao - kaže Gordana.

Pojašnjava sa su njen muž i sin brzo stigli, a za njima i Vajukićevo društvo s kojim je cijeli dan pio.

- Oni su došli i izvinjavali se. Rekli su nam da je on pokušao da provali i da će oni to i posvjedočiti - kaže Gordana.

Vajukić je nakon toga priveden

U međuvremenu je juče ujutru Veselićeva kćerka prijavila nestanak oca, a, izvor "Glasa" kaže da je policija u kući starca pronašla tragove borbe i slučaj povezala sa Vajukićem.

-  Vajukić je u policiji priznao da je starca ubio i bacio u bunar. Uhapšen je i Dejan P, koji mu je pomogao  u zločinu, ali se  njegova tačna uloga još ispituje - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodaje da je iz bunara ispumpana voda i pronađeno tijelo starca. Izvršen je uviđaj i po nalogu tužilaštva telo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu RS radi obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka smrtio.

Vajukiću stari znanac policije, a danas mu je, saznajemo, trebalo da počne suđenje zbog počinjenog krivičng djela optećenje i oduzimanje tuđe stvari.

On je hapšen i  zbog krađe, a 2018. godine i zbog toga što je automobilom presreo, pretukao, ugurao u svoj automobil i oteo 500 KM od S.Ć (24). Vajukić je svojim "golfom 4" jurio S. Ć, koji je bio za volanom "mercedesa". Vajukić ga je presreo, brutalno isprebijao nesrećnog mladića i ukrao mu 500 KM. Potom ga ubacio u svoj "golf" i odvezao i na kraju izbacio u blizini nadvožnjaka na debelom minusu, a spasila ga je  policijska patrola koja ga je slučajno uočila.

Tada su Vajukićevi poznanici izjavili da je on bio problematičan još od djetinjstva. Jednom prilikom je razbio prozore i vrata na kući starije komšinice, a i drugim komšijama pravio je probleme i sijao strah po selu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana