Detalji tragedije u Zenici: Ljubomora povukla okidač

Nebojša Tomašević
Detalji tragedije u Zenici: Ljubomora povukla okidač

ZENICA - Mirnes Kulačić (47) iz Zenice ubio se nakon što je hicima iz pištolja usmrtio bivšu suprugu Halidu Skender Kulačić (36), potvrđeno je “Glasu Srpske”.

On je pronađen mrtav u mjestu Talami kod Zenice nakon tri sata od pronalaska tijela njegove bivše supruge. Utvrđeno je da je izvršio samoubistvo. Kulačić je bivšu suprugu usmrtio u utorak u ulici Prve zeničke brigade u naselju Babina rijeka oko 15 časova.

Prema nezvaničnim informacijama, on je tog dana nesrećnu ženu sačekao na putu prema kući.

- Kada je naišla putem, odmah je zapucao na nju iz pištolja i pogodio je. Žrtva je na mjestu preminula, a on je pobjegao - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema nepotvrđenim informacijama, motiv zločina je vjerovatno ljubomora. Federalni mediji prenijeli su da ga je ubijena žena napustila i živjela sa drugim muškarcem.

- Kulačić se nije mogao pomiriti sa tom činjenicom da ona više ne živi sa njim i bio je ljubomoran. Ipak, sve je obavijeno velom tajne, jer je Mirnes nakon svega presudio sebi - rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, navodeći inicijale, saopšteno je da im je ubistvo prijavljeno u utorak u 15.50 časova nakon čega je uslijedila potraga za osumnjičenim.

-  Prema prijavi u ulici Prve zeničke brigade nepoznata osoba je pucala iz pištolja i tom prilikom nastradala je H. K. S. iz Zenice. Uviđaj na mjestu zločina, gdje je nađeno beživotno tijelo, obavili su pripadnici  Sektora kriminalističke policije. Odmah su uslijedile aktivnosti na pronalasku osumnjičenog K. M. Istog dana oko 18.50 časova u mjestu Talami, pronađen je njegov “golf”, a nešto dalje i njegovo beživotno tijelo. Utvrđeno je da je izvršio samoubistvo - navodi se u policijskom saopštenju.

Istakli su da u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva policija nastavlja istragu s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja. Naglasili su da je “golf”, koji je koristio osumnjičeni Mirnes Kulačić, prevezen u policiju radi vještačenja. Iza ubijene Halide ostalo je dvoje djece od 11 i 15 godina.

Protest

Zbog ubistva danas se u Zenici okupila grupa žena koje su protestovale, tvrdeći da je u ovom slučaju trebalo da se  reaguje na vrijeme i spriječi zločin. Nosile su transparente na kojima je pisalo “Reaguj, spriječi, prijavi”, “Ubijene žene ubili su njihovi partneri, muževi ili bivši muževi, ranije optuženi ili osuđeni”. Zeničanke ističu da nadležni i društvo treba da reaguju prije nego nasilnici postanu ubice.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana