Detalji tragedije u selu Gornja Slatina kod Ribnika: Na zgarištu otkriveno ugljenisano tijelo

Nebojša Tomašević
Foto: Iluistracija

RIBNIK - Ostaci ljudskog tijela pronađeni su na zgarištu kuće Rose P. (82) iz Gornje Slatine kod Ribnika. Nije poznato da li je ona stradala u požaru, ali sve ukazuje na to da jeste, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Vatra je buknula 13. januara popodne i kuća je u potpunosti izgorjela, dok će ostaci nađenog tijela biti vještačeni kako bi bilo utvrđeno o kome je riječ.

Prema nezvaničnim informacijama, starica je kobnog dana putem telefona pozvala kćerku, koja ne živi s njom, i rekla da nešto u kući gori, te da dođe.

- Ona je odmah otišla kod nje, ali dok je stigla, kuću je već bila progutala vatrena buktinja. Pozvani su policija i vatrogasci. S obzirom na to da je Rosa prije požara zvala kćerku, pretpostavilo se da je možda uspjela da izađe iz požarom zahvaćene kuće pa je organizovana potraga za njom - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su njena rodbina i policija pregledali sve oko kuće, ali je nisu pronašli.

- Nakon što je ugašen požar, nađen je ljudski skelet i pretpostavlja se da je riječ o Rosi, ali to se sa sigurnošću ne može reći dok se ne uradi neophodno vještačenje - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, staričina kuća je bila od drveta i samo je podrum bio od zidanog kamena i on je jedini ostao čitav, a sve ostalo je izgorjelo.

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, navodeći inicijale vlasnice kuće, kazali su da ne mogu da kažu da li je ona stradala u požaru.

- Policajci policijske uprave Mrkonjić Grad 13. januara počeli su uviđaj na mjestu požara na kući u selu Gornja Slatina kod Ribnika. Uviđaj je završen dan kasnije i tom prilikom na licu mjesta pronađeni su ostaci ljudskog tijela - rekli su u Policijskoj upravi Mrkonjić Grad.

Dodali su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka pod čijim nadzorom će biti preduzimane sve dalje mjere i radnje s ciljem utvrđivanja tačnog uzroka požara.

Istakli su da će biti izvršena i potrebna vještačenja s ciljem identifikacije beživotnog tijela. Kazali su da ne mogu govoriti o detaljima i ništa o uzroku požara dok ne bude završena kompletna istraga.

Sama

Stanovnici Ribnika ispričali su da je Rosa P. (82) živjela sama i da je njeno selo dosta pusto i najbliži komšija je udaljen nekoliko desetina metara.

- Tu, inače, žive uglavnom stariji ljudi i prva komšinica je čak starija od nje. Nažalost, niko od njih nije ni vidio požar niti je mogao da bilo šta spase - rekao je jedan mještanin Ribnika ne želeći da mu pominjemo ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana