Detalji tragedije u Bugojnu: Poginuli dok su pokušavali da pojačaju rasvjetu

Jasmina Salopek
Foto: Dnevni avaz

BUGOJNO - Nikica Radić i Pero Brzica poginuli su , a J. Š. (59) i Z. D. (50) povrijeđeni su kada je došlo do strujnog udara dok su pokušavali da obezbijede dodatnu rasvjetu za festival u Bugojnu.

Brzica je bio pripadnik Policijske stanice Donji Vakuf. Kako prenose federalni mediji,  stradali su željeli da obezbijede dodatnu rasvjetu sa obližnjeg elektro stuba, ali je, preko aluminijskih merdevina koje su naslonili na stub, došlo je do prenosa struje i strujnog udara, tako da su dvojica poginula, dok su dvojica zadobili tjelesne povrede.

Tragedija se desila tokom tradicionalne manifestacije "Udurlijada".

Povrijeđenima je pružena pomoć u Bolnici Travnik, a nakon pregleda vraćeni su u Bolnicu Bugojno.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona potvrdili su da su u subotu oko 18 časova dvije osobe poginule, dok su dvije zadobile tjelesne povrede.

- Policijskoj stanici Bugojno prijavljeno je da su u Udurlijama dvije osobe stradale, dok su dvije zadobile tjelesne povrede tokom pokušaja pomjeranja lampe na stubu javne rasvjete. Uviđaj na terenu obavljaju pripadnici PS Bugojno - saopšteno je iz policije.

Dodaju da su na teren izašli policajci koji su u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom pristupili preduzimanju mjera iz svoje nadležnosti.

Policija je završila uviđaj, a u saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom biće preduzete mjere iz nadležnosti policije. Svoj nalaz daće i vještak elektro struke koji je takođe bio na terenu.

Mjesto tragedije posjetio je i načelnik Bugojna Hasan Ajkunić koji je izrazio žalost zbog ovog tragičnog događaja.

- Svi smo potreseni smrću dvojice Bugojanaca i ovo je gubitak za cijeli grad. Porodicama stradalih izražavam najdublje saučešće u svoje, ali i u ime sugrađana, a povrijeđenima želim što brži oporavak, da se ovo nikad više ne dogodi.  Dan sahrane stradalih biće i dan žalosti u Bugojnu - rekao je načelnik Ajkunić za federalne medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana