Detalji tragedije u Bratuncu: Tinejdžer krenuo ka drugarima i propao u duboku vodu

Nebojša Tomašević
Detalji tragedije u Bratuncu: Tinejdžer krenuo ka drugarima i propao u duboku vodu

Bratunac - Maloljetni K. C. (15) iz Bratunca, koji se u nedjelju utopio u rijeci Drini, nije znao da pliva, a tragedija se dogodila kada je slučajno zašao u dublju vodu, gdje su mu se igrali drugari, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Nesreća se desila na Rajskoj plaži u mjestu Krasnopolje kod Bratunca. Očevici, među kojima su i članovi familije, ispričali su da se nesreća dogodila u rukavcu Drine, gdje je plića voda i nema brzaka.

Prema priči očevidaca, dječak je zajedno s drugarima došao na kupanje na Rajsku plažu. Cijelo vrijeme bio je u plićaku, s obzirom na to da nije znao plivati.

- Njegovi drugari su se kupali malo dalje od njega. U jednom trenutku K. C. je krenuo ka njima i samo propao. Nestao je pod vodom. Kupači koji su bili u blizini su dotrčali, a njegovi drugari doplivali do mjesta gdje je K. C. posljednji put viđen. Zaronili su u nadi da će ga što prije pronaći i spasiti. Brzo su ga izvukli na obalu, ali on je bio bez svijesti i nije davao znakove života - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je dječak brzo prevezen u Dom zdravlja u Bratuncu, gdje je ljekar mogao samo da konstatuje smrt.

Ovaj izvor je pojasnio da je Drina na tom dijelu gdje se desila tragedija inače plitka, pa se pretpostavlja da je dječak vjerovatno hodajući slučajno skliznuo u jedan od manjih propusta na dnu.

Policijska uprava Zvornik saopštila je da im je ovaj slučaj prijavljen u nedjelju oko 16.45 časova i da su odmah na teren poslali ekipu.

- Zajedno s policijom na mjesto događaja izašla je i ekipa Doma zdravlja Bratunac i dječak K. C. je prevezen u bolnicu, gdje je dežurni ljekar konstatovao smrt. U toku je istraga s ciljem utvrđivanja uzroka i okolnosti pod kojima se utopio dječak - rekao je portparol PU Zvornik Miljan Bobar.

Ovom nesrećom nastavljen je niz tragedija na rijekama, a vode Drine, Save i Sane do sada su odnijele šest života u posljednjih mjesec i po.

Spasavanje

Atletičarka Danijela Kuna spasila je mladića M. E. iz Bugojna koji je, kupajući se, potonuo na dno Kukavičkog jezera kod Kupresa. Nesreća se desila u subotu popodne. Kuna je pritrčala u pomoć čim je čula povike “nestao čovjek, nema ga”. Ona je uskočila u vodu i poslije nekoliko minuta ronjenja pronašla mladića i izvukla ga. Bio je u besvjesnom stanju, s obzirom na to da je bio pod vodom gotovo tri minuta. Ona i njegovi drugari uspjeli su da ga reanimiraju, pa je mladić došao sebi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana