Detalji tragedije u banjalučkom naselju Petrićevac: Starac stradao dok je ložio vatru

Nebojša Tomašević
Detalji tragedije u banjalučkom naselju Petrićevac: Starac stradao dok je ložio vatru

BANjALUKA - Miloš Turkić (91) iz Banjaluke izgorio je u požaru koji je izbio u njegovoj kući u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u banjalučkom naselju Petrićevac.

Prema riječima komšija stradalog, vatra je buknula u nedjelju oko 22 časa. Oni su odmah pozvali vatrogasce i počeli da gase požar, ali starcu nije bilo spasa.

- Čim smo vidjeli vatru, dotrčali smo da pomognemo i ugasimo. Bio je veliki plamen i borili smo se da spasimo kuću, odnosno njen drugi dio u kojoj živi sin stradalog. Bila je to teška borba da se spase bar taj dio kuće. Uspjeli su je spasiti, ali starca, nažalost, ne. Njegovo poluugljenisano tijelo je pronađeno kod šporeta. Pao je na leđa, tako da su mu noge bile uz šporet - rekao je jedan komšija stradalog, ne želeći da mu pominjemo ime i dodao da su vatrogasci dežurali cijelu noć.

Prema njegovim riječima, pretpostavlja se da je do požara došlo kada je stradali pokušao da naloži vatru.

- Ipak, šta se tu desilo, niko ne zna i vjerujemo da će se to utvrditi istragom. Miloš je bio pokretan i vitalan - kazao je ovaj mještanin.

Ispričao nam je da se Miloš doselio u kuću u kojoj su mu sin i snaha opremili prostorije u dupleksu prije nekoliko godina.

- Sin i snaha su o Milošu danonoćno brinuli. Držali su ga kao malo vode na dlanu, treba iskren biti. On je bio dobar čovjek. Ova tragedija nas je mnogo pogodila. Nažalost, nesreća se desila u ovom teškom vremenu epidemije - kazale su komšije stradalog starca.

Iza Turkića su, kako ističu mještani, ostala dva sina i unuk.

- Starac je dugo vremena živio u Kupresu, odakle je rodom. Sin i snaha su ga prije sedam ili osam godina doveli kod sebe. Strašno je ovo što se desilo. Pokoj mu duši. Ne znam ni sam kad će sahrana biti, sin mu je angažovan na pripremi - kazao je ovaj komšija.

Policija

Policijska uprava (PU) Banjaluka, navodeći inicijale stradalog, potvrdila je da je M. T. stradao u požaru čiji uzrok još nije utvrđen.

- Policiji je prijavljeno da je vatra izbila u stanu, u dupleksu, vlasništvo B. T. Požar su lokalizovali pripadnici banjalučke Profesionalne vatrogasne brigade. U požaru je stradao M. T. Uzrok požara biće utvrđen kada se završi uviđaj i istraga - rekli su u PU Banjaluka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana