Detalji stravične saobraćajna nesreće u Mladikovini kod Teslića: Dječak poginuo u direktnom sudaru

Nebojša Tomašević
Foto: ilustracija

TESLIĆ - Dječak od 17 mjeseci Jovan T. poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Mladikovini kod Teslića, a njegov otac Sanel T. (31), majka Violeta T. (23) i četvoromjesečni brat Jakov T. su povrijeđeni, saznaje “Glas Srpske”.

Tragedija se desila u srijedu oko 21.15 časova u mjestu Milan Polje kada su se sudarili “mercedes” u kojem je bio poginuli i “audi A6” kojim je upravljao Drago J. (70). Svi učesnici nesreće su iz Teslića. Povrijeđenima je ljekarska pomoć ukazana u Službi hitne pomoći Teslić, nakon čega su prevezeni u Dobojsku bolnicu.

U Policijskoj upravi Doboj, navodeći inicijale, kazali su da se nesreća desila na putu Tedin Han - Bistričak i da su u njoj učestvovali “mercedes” koji je vozio S. T. i “audi” za čijim volanom je bio D. J.

-  U nezgodi je od zadobijenih povreda poginuo putnik, dijete u automobilu  “mercedes” J. T. (2019. godište), dok su povrijeđeni vozač “mercedesa” S. T. i ostali saputnici V. T. i dijete J. T. (2020. godište) - rekli su u policiji.

Istakli su da ne mogu da govore detalje i da se istražuju uzrok nesreće kao i okolnosti pod kojima se ona desila.

Prema nezvaničnim informacijama i pričama mještana, do nesreće je došlo na krivini koju vozač “audija” Drago J. nije uspio da savlada pa je došlo do sudara s “mercedesom”.

- Dosadašnji rezultati istrage ukazuju da je “audi” išao iz pravca  Blatnice prema Tesliću te da u je krivini u naselju Milan Polje djelimično je prešao u suprotnu traku. U tom trenutku iz suprotnog smjera naišao je “mercedes”, za čijim volanom je bio Sanel T. te je došlo do sudara - kazao je izvor blizak istrazi.

Mještani Mladikovine i poznanici porodice stradalog dječaka kazali su da su čuli da je Drago J. “audijem” prije sudara preticao automobil.

- Sudar je bio stravičan i oba vozila su teško oštećena. Mladić, kojeg je Drago J. prestigao, odmah je stao, istrčao iz automobila i pokušao da pomogne povrijeđenima. Zvao je Hitnu pomoć i pomagao putnicima da izađu iz olupina. Nažalost, dječak nije davao znakove života. Neizmjerna tuga okovala je sve koji poznaju ovu porodicu - kaže naš sagovornik.

Dodao je da porodica poginulog dječaka stanuje u Mladikovini, a da Drago J. živi u inostranstvu i da povremeno dolazi kući.

 Pušteni kući

Saznajemo da su roditelji poginulog dječaka i njegov brat lakše povrijeđeni. Nakon pružene ljekarske pomoći u Domu zdravlja u Tesliću, prevezeni su u Doboj.

- Pacijenti koji su primljeni nakon saobraćajne nesreće u Tesliću, u četvrtak su otpušteni iz naše ustanove zadovoljavajućeg opšteg stanja - rekli su u juče u bolnici “Sveti apostol Luka” Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana