Detalji stravične saobraćajne nesreće koja je zavila Doboj u crno: Rođaci i u smrt otišli zajedno

Nebojša Tomašević
Detalji stravične saobraćajne nesreće koja je zavila Doboj u crno: Rođaci i u smrt otišli zajedno

DOBOJ - Rođaci Milan Kovačević (25) i Nenad Kovačević (27) poginuli su u stravičnom sudaru “audija A4” i “audija A6” u Velikoj Bukovici kod Doboja, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Nesreća se desila u utorak oko 23 časa, a nastradale Dobojlije bili su putnici u “audiju A6” koji je vozio njihov komšija Goran K. “Audijem A4” upravljao je Stefan A. (18) iz Stanara. Oba vozača su povrijeđeni i prevezeni u dobojsku Opštu bolnicu, a, kako saznajemo, nisu životno ugroženi.

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada je vozač “audija A4” Stefan A. idući iz pravca Doboja u Bukovici uletio u krivinu, prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se s “audijem A6” koji je dolazio iz pravca  Stanara, a u kome su bili stradali.

- Bio je to direktan sudar. Sve se desilo u blagoj krivini, a oba vozila su se od siline udara okrenula na putu i sletjela s njega. Tragovi na mjestu nesreće ukazuju da se radilo o velikoj brzini jer su na oba automobila totalno uništeni prednji krajevi - kazao je izvor blizak istrazi.

Odmah nakon sudara na mjesto nesreće dotrčali su mještani iz obližnjih kuća, a neko od njih je pozvao policiju i hitnu pomoć.

- Po dolasku ljekara utvrđeno je da su Nenad i Milan Kovačević poginuli na mjestu i da im nije bilo spasa. Nenad je udario glavom o plafon vozila i polomio vrat, dok je Milan preminuo usljed teških povreda glave. Najvjerovatnije je udario u štok vozila - kazao je naš izvor.

Poznanici kažu da su stradali mladići bili “kao braća nerazdvojni” i da su kobne večeri bili u društvu sa komšijom koji je vozio.

- Nenad se bavio muzikom i svirao je povremeno, a Milan je vozio kamion. Kobne večeri bili su u društvu s komšijom Goranom u Stanarima - kazao je poznanik stradalih mladića.

Dodao je da ni Nenad ni Milan nisu bili oženjeni te da su bili mladići za primjer. Prema njegovim riječima, iza Nenada su ostali roditelji i mlađi brat, a iza Milana roditelji i mlađa sestra.

Policijska uprava Doboj, navodeći inicijale učesnika nesreće, kazala je da su vozila poslata na vanredni tehnički pregled, a tijela stradalih u Prosekturu dobojske bolnice radi obdukcije koju je naredio okružni tužilac.

- Uviđaj su obavili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, a njime je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj. Više detalja i uzrok nesreće biće poznati po završetku istrage - rekli su u PU Doboj.

 Oproštaj od kolege

Vozači kamiona iz svih dijelova BiH na “Fejsbuku” su se oprostili od stradalog kolege Milana Kovačevića. Oni su u “Fejsbuk” grupi “Teretnjaci” objavili njegovu sliku uz komentar:

- Napustio nas je još jedan kolega, koji je otišao na bolji svijet, Milan Kovačević. Neka ti je laka crna zemlja i počivao u miru Božijem - napisale su kolege. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana