Detalji stravične nesreće kod Novog Grada: Dječak platio životom vožnju traktora

Jelena Stanić
Detalji stravične nesreće kod Novog Grada: Dječak platio životom vožnju traktora

NOVI GRAD - Vožnja traktorom bila je kobna za dječaka (13) iz Novog Grada koji je poginuo kada se radna mašina kojom je upravljao prevrnula i prignječila ga, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Tragedija koja je njegovu višečlanu porodicu, ali i stanovnike sjevernog dijela Republike Srpske zavila u crno desila se u subotu nešto prije 19 časova u Maslovarama kod Novog Grada. Prema nepotvrđenim informacijama, dječak je po strmom i neravnom terenu vozio traktor s prikolicom. U jednom trenutku izgubio je kontrolu nad vozilom i sletio s lokalnog puta nedaleko od kuće njegovog strica.

U Maslovarama juče nisu mogli da sakriju tugu i nevjericu zbog prerano ugašenog mladog života.

- Čuli smo za nesreću. Viđali smo ga jer je često sa bratom i sestrama dolazio kod strica. Znamo da inače nije vozio traktor, bio je premlad za poljoprivredne poslove. Ko zna, možda se igrao, znate kakva su djeca - ispričala je za “Glas Srpske” mještanka Maslovara koja je pokušavala da se suzdrži od plača zbog tragedije koja je zadesila njihovo mjesto.

Prema nepotvrđenim informacija, dječak je živio u drugom mjestu sa majkom, tri sestre, od kojih je jedna njegova bliznakinja, i bratom.

- Nesreća je još veća jer im je otac umro prije nekoliko godina od karcinoma. Majka se borila da izvede djecu na pravi put i pruži im koliko god može više - ispričao je jedan od prijatelja porodice koji nije želio da mu objavimo ime.

Na mjestu nesreće bila je i ekipa Hitne pomoći, ali je dječak već preminuo.

Ni u Okružnom tužilaštvu Prijedor nisu mogli da kažu više o nemilom događaju jer, kako su juče rekli, uviđaj je u subotu završen tek kasno uveče.

- Možemo samo da potvrdimo da je stradao maloljetnik. Dežurni tužilac je naredio obdukciju tijela, nakon koje ćemo znati uzrok smrti. Okolnosti same nesreće, odnosno da li je sam uzeo traktor ili mu je neko dao da vozi mašinu, ne znamo - kazali su u prijedorskom tužilaštvu ne iznoseći detalje.

Dodali su da će tek nakon što sakupe i pregledaju dokaze, te nakon što ispitaju svjedoke, imati više informacija.

 Crni maj

Od početka 2020. godine tri osobe u Republici Srpskoj poginule su u nesrećama sa traktorima, a jedna je bila teško povrijeđena.

Samo u maju poginula su dvojica traktorista prilikom slijetanja s puta i prevrtanja. Početkom petog mjeseca stradao je Azem M. u Brežanima kod Srebrenice. Nakon nekoliko dana Miodrag C. iz Gradiške poginuo je u svom dvorištu u Drugovićima kod Laktaša.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana