Detalji straviče nesreće na gradilištu u Banjaluci: Radnik poginuo pri padu sa skele

Jelena Stanić foto: V.Tripić
Detalji straviče nesreće na gradilištu u Banjaluci: Radnik poginuo pri padu sa skele

BANjALUKA - Radnik građevinske firme "Progres gradnja" Milorad Ristić (60) iz Bočca poginuo je danas prilikom pada sa skele na građevini u banjalučkom naselju Lauš, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Tragedija se desila oko 10.50 časova u Karađorđevoj ulici kada je nesrećni čovjek radio na zgradi u kojoj bi trebalo da budu smještene policijska stanica i mjesna zajednica Lauš. Njegovoj pogibiji svjedočili su kolege i mještani, koji su danas bili van sebe od šoka i tuga.

Prema riječima svjedoka, nesrećni čovjek je najvjerovatnije izgubio ravnotežu i pao sa visine od oko deset metara.

- Šalovao sam u prizemlju kada sam čuo da je nešto palo i čuo povik "Op, op". Okrenuo sam se i vidio na zemlji Milorada koji je ležao krvav. Odmah smo pritrčali da mu pomognemo, ali je nažalost već bilo kasno - ispričao je, vidno potresen, radnik na čije oči je nesrećni čovjek izdahnuo.

Kako je ispričao, Ristić je radio na drugom spratu građevine kada se popeo na skelu iznad posljednje ploče. Navodno je stajao na dasci i izgubio ravnotežu. Pao je na ploču, a zatim i na zemlju, te na mjestu preminuo. Kako je kazao ovaj radnik, Milorad je ostavio iza sebe suprugu, kćerku i dvoje unučadi.

Mnogobrojni mještani okupili su se na mjestu nesreće, kada se vijest o pogibiji radnika proširila, da provjere da li su dobro njihovi srodnici i komšije koji rade na ovom objektu.

- Nisam u stanju da pričam o tome. Čuo sam povike i pogledao ka gradilištu. Vidio sam da čovjek leži, a oko njega radnike koji dozivaju pomoć - kazao je radnik iz obližnjeg objekta koji nije želio da se predstavi.

Vidno potresen, samo je odmahivao glavom ne želeći više da priča i pokazujući na zgradu. Odlazeći, rekao je da Miloradov život ne može vratiti, ali da se drugi mogu sačuvati kada bi se poštovali propisi i kada bi sigurnost radnika bila na prvom mjestu.

Pokušali smo kontaktirati vlasnika firme u kojoj je Ristić bio zaposlen, ali do zaključenja ovog broja "Glas Srpske" nismo uspjeli da dobijemo njegov komentar.

Uviđaj na mjestu nesreće obavio je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Branko Bjelajac, zajedno sa banjalučkom policijom, uz prisustvo inspektora zaštite na radu i ljekara mrtvozornika.

Tužilaštvo

Iz Okružnog tužilaštva Banjaluka potvrdili su da je Milorad Ristić stradao prilikom obavljanja građevinskih radova.

- Dežurni tužilac naložio je da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere radi utvrđivanja okolnosti događaja. Naložena je obdukcija tijela nastradalog lica koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske - navedeno u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana