Detalji saobraćajne nesreće u Velikom Palančištu kod Prijedora: Dječak kvadom sletio u smrt

Jelena Stanić
Detalji saobraćajne nesreće u Velikom Palančištu kod Prijedora: Dječak kvadom sletio u smrt

PRIJEDOR - Dječak M. V. (11) iz Prijedora poginuo je u četvrtak u prijedorskom naselju Veliko Palančište kada je izgubio kontrolu nad kvadom i sletio sa lokalnog puta, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Tragedija koja ja Prijedor zavila u crno desila se oko 21 čas. Mališan je sa teškim povredama hitno prevezen u bolnicu “Dr Mladen Stojanović”, ali je uprkos naporima ljekara podlegao povredama.

U  Policijskoj upravi Prijedor rekli su da im je u četvrtak naveče prijavljena saobraćajna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba.

- Uviđaju je prisustvovao i tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor.  Utvrđeno je da je maloljetnik upravljao četvorotočkašem kojim je sletio sa kolovoza, te da je usljed zadobijenih povreda preminuo u prijedorskoj bolnici - kazali su u PU Prijedor.

Ovo je druga tragična saobraćajna nesreća koja je potresla Prijedor u sedam dana. Prošle subote poginuo je takođe jedanaestogodišnjak kada ga je udario automobil. Mališan se navodno zakačio za skuter kojim je upravljao drugi maloljetnik. U jednom trenutku izgubio je kontrolu nad biciklom i preletio na drugu stranu puta, gdje ga je udarilo vozilo.

I u ostalim dijelovima Republike Srpske zabilježeno je nekoliko saobraćajnih nesreća u kojima su povrijeđene četiri osobe.

Automobili “džeta” i “ford” sudarili su se u Rogušici kod Pala u petak oko tri sata ujutro. Vozač “džete” Nemanja V. je teško povrijeđen, pa je prevezen u bolnicu “Srbija” u Istočnom Sarajevu, gdje mu je, kako saznajemo, konstatovan lom lijeve potkoljenice. Zbog toga je zadržan na daljem liječenju. J. G, koji je bio za volanom “forda”, prošao je sa lakšim povredama, pa je pušten na kućni oporavak.

Teslićanin N. K. teško je povrijeđen četvrtak u Barićima kada se “mopedom” sudario sa “škodom”, za čijim volanom je bio njegov sugrađanin D. M. Istog dana povrijeđen je i biciklista G. Z. (78) u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Ratkovićima kod Čalića, u kojoj je učestvovao i A. S. (22) automobilom “pasat”.

Apel

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise i da prilagode brzinu uslovima na putevima.

- Poseban apel upućujemo biciklistima i motociklistima da se pridržavaju propisanih pravila učestvovanja u saobraćaju i roditeljima da obrate pažnju na maloljetna lica koja su učesnici u saobraćaju - rekli su u prijedorskoj policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana