Detalji saobraćajne nesreće u srbačkom selu Nožičko: Pregazio poznanika s kojim je slavio rođendan

Nebojša Tomašević
Detalji saobraćajne nesreće u srbačkom selu Nožičko: Pregazio poznanika s kojim je slavio rođendan

SRBAC - Duško Nikolić (18) iz Srpca poginuo je sinoć kada ga je na lokalnom putu u srbačkom selu Nožičko pregazio "pežo" kojim je upravljao njegov poznanik Mirko Malbašić (22), sa kojim je te noći bio na proslavi rođendana zajedničkog druga, saznaje "Glas Srpske".

- Oba mladića su bila na proslavi rođendana u jednoj vikendici u Nožičkom. U neko doba Malbašić je otišao autom rekavši društvu da ide do kuće. Nedugo poslije njega Nikolić je takođe otišao sa slavlja i krenuo pješice prema kući svoje sestre, kod koje je, kako je pričao, planirao da prespava - rekao je izvor blizak istrazi.

Pojasnio je da se nesreća desila kada se Malbašić vraćao na rođendansko slavlje, te na putu naletio na Nikolića i usmrtio ga.

- Automobil je nakon udara tijelo nesrećnog mladića vukao više stotina metara po cesti i bukvalno ga pregazio - kazao je izvor "Glasa Srpske".

Mještani Nožičkog pričaju da se pretpostavlja da vozač "pežoa" navodno nije ni vidio nesrećnog mladića i da je išao velikom brzinom.

- Tragedija se desila nakon ravnog dijela puta gdje počinje uzbrdica. Vozilo je poslije udara tijelo stradalog vuklo po uzbrdici više stotina metara. Znači da je vozač morao da ide brzo - rekao je jedan mještanin Nožičkog ne želeći da mu pominjemo ime.

Banjalučko Okružno tužilaštvo, navodeći inicijale stradalog mladića, saopštilo je da se nesreća dogodila u subotu oko 22 časa.

- U nesreći je učestvovao Mirko Malbašić (22) iz Nožičkog, koji je upravljao automobilom "pežo" i pješak  D. N, koji je nastradao. Uviđaj je obavila tužilac Žana Bojić zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Gradiška. Ona je naložila i obdukciju tijela stradalog, kao i sva potrebna vještačenja da se utvrdi uzrok i druge okolnosti pod kojima se desila nesreća - rekli su u banjalučkom tužilaštvu.

Nedavno proslavio 18. rođendan

Stravična nesreća u kojoj je poginuo Duško Nikolić zavila je u crno Srbac i okolna sela. Njegova rodbina juče je stigla na mjesto nesreće, gdje je zapalila svijeće i ostavila cvijeće. Saznajemo da je Nikolić tek nedavno napunio 18 godina i proslavio rođendan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana