Detalji ubistva u Sarajevu: Zapalio oca nakon svađe, branio se ćutanjem

Nebojša Tomašević
Detalji ubistva u Sarajevu: Zapalio oca nakon svađe, branio se ćutanjem

SARAJEVO - Jasmil Eminić (35) iz Sarajeva uhapšen je zbog sumnje da je benzinom polio i zapalio oca Jusufa (80) koji je danas podlegao povredama u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Drama se desila u subotu popodne u njihovom porodičnom stanu u sarajevskom naselju Buća potok.

Prema nezvaničnim informacijama, Jasmil je nakon kraće svađe oca Jusufa polio benzinom i zapalio te je zatim pobjegao. Pronađen je istu veče i uhapšen, a njegov otac je prebačen u bolnicu sa teškim povredama i utvrđeno je da su mu opekotine zahvatile 70 odsto tijela. Prebačen je na odjel plastične hirurgije, ali je i pored velikih napora ljekara starac juče preminuo.

Osumnjičeni Jasmil, kako saznajemo, zbog svog psihičkog stanja nije dao izjavu u policiji te nije ispričao šta se i kako desilo.

Njegov advokat Omar Mehmedbašić "Glasu Srpske" je potvrdio da se osumnjičeni branio ćutanjem u policiji.

- Zatražio sam da se izvrši pregled osumnjičenog prije nego što bude predat Tužilaštvu gdje će dati izjavu - rekao je Mehmedbašić.

Eminić se teretio za pokušaj ubistva, ali nakon što je njegov otac preminuo on će biti osumnjičen za ubistvo. 

Prema nezvaničnim informacijama, motiv za ubistvo su dugogodišnje porodične svađe i sukobi oca i sina.

- Između njih je bilo i ranije svađa i prepirki zbog kojih je i intervenisala policija - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, postoje priče da je među pomenutom familijom često dolazilo do raznih sukoba.

- Radi se o narušenim porodičnim odnosima, a šta je pravi motiv i pozadina svega to samo oni znaju. Nažalost, desila se tragedija - rekao je naš izvor.

Jasmil Eminić kako saznajemo u vrijeme počinjenja krivičnog djela nije bio drogiran, niti pod uticajem alkohola. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštili su da im je u subotu oko 15 časova prijavljeno da je u porodičnom domu na području opštine Novi Grad Sarajevo povrijeđeno jedno lice. Potvrdili su da je zbog ovog slučaja nekoliko časova nakon incidenta uhapšen J. E. iz Sarajeva te da će biti predat nadležnom tužilaštvu.

Vještačenje

Advokat Omar Mehmedbašić kazao je da će predložiti da se uradi neuropshijatrijsko vještačenje osumnjičenog Jasmila Eminića.

On smatra da je to neophodno uraditi s obzirom na psihičko stanje osumnjičenog i da se utvrdi da li je bio ili ne svjestan postupka u vrijeme počinjenja krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana