Detalji pljačke u selu Brodac kod Bijeljine: Maskirani lopovi starici odnijeli zlato i ušteđevinu

Nebojša Tomašević
Detalji pljačke u selu Brodac kod Bijeljine: Maskirani lopovi starici odnijeli zlato i ušteđevinu

BIJELjINA - Policija intenzivno traga za tri razbojnika koji su u Bijeljini opljačkali penzionerku Radinku Tomić (71) i od nje ukrali svu ušteđevinu i zlato ukupne vrijednosti oko 55.000 evra, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Nezvanično, policija je došla do određenih podataka koji bi mogli da pomognu u rasvjetljavanju pljačke, ali konkretnih dokaza još nema. Maskirani pljačkaši upali su 19. januara u kuću starice u selu Brodac kod Bijeljine i, prema njenim riječima, napali je, bacili na pod i svezali. Prema njenoj izjavi, u kuću su upala dva razbojnika, a, kako saznajemo, treći je najvjerovatnije čuvao stražu.

U Policijskoj upravi Bijeljina rekli su da su odmah nakon prijave pljačke obavili uviđaj i izuzeli sve dokaze, te pokrenuli intenzivnu istragu.

- Policiji je oštećena prijavila razbojništvo i patrola je odmah izašla na lice mjesta. Prema prijavi, razbojništvo su počinila tri nepoznata maskirana lica. Obaviješten je postupajući tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini. S ciljem zaštite istrage i pronalaska počinilaca ne možemo da otkrivamo detalje - rekli su u PU Bijeljina.

Tomićeva je policiji prijavila da su joj razbojnici odnijeli zlato i zlatni nakit u vrijednosti od 15.000 evra i oko 40.000 evra u gotovini.

- Izašla sam da naložim vatru i tad su u kuću upala dva maskirana muškarca. Imali su fantomke na glavi i crna odijela. Napali su me, bacili na pod i svezali. Pregledali su cijelu kuću, sve su rasturili i porazbijali dok nisu pronašli plijen. Radili su lagano, nisu žurili, jer su me vezali da bi imali vremena - ispričala je Tomićeva.

Istakla je da je stekla utisak da su pljačkaši razmišljali da li da je ubiju ili ne, te su od nje tražili da se zakune djecom da ih neće prijaviti.

- Kada sam im obećala da ih neću prijaviti, otišli su, a ja sam pozvala rođaka i prijavila - rekla je Tomićeva.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da su razbojnici imali dojavljivača koji je poznavao staricu i “tipovao” za pljačku.

- Radinka je njemački penzioner i živi sama, pa je neko ko je to znao pretpostavio da ima novca i da je laka meta. Možda je čak neko iz komšiluka pljačkašima sve ispričao - kazao je izvor blizak istrazi.

Ranije pljačke

Stariji Bijeljinci i lani su bili na meti razbojnika. Tako su u julu dva maskirana razbojnika upala u kuću šezdesetsedmogodišnjeg muškarca u Bijeljini, pretukli ga i oteli novac. Sličan slučaj desio se u februaru, kada su razbojnici upali u kuću sedamdesetdevetogodišnjakinje, predstavivši se kao poštari, a zatim je opljačkali. Prvi slučaj policija je rasvijetlila, a u drugom se još traga za razbojnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana