Detalji obračuna u Ljubiji kod Prijedora: Nož radio u sukobu punca i zeta

Nebojša Tomašević
Detalji obračuna u Ljubiji kod Prijedora: Nož radio u sukobu punca i zeta

Prijedor - Svađa Osmana Šumića i njegovog zeta Amira F. u prijedorskom naselju Ljubija okončana je krvavim obračunom, u kojem su nožem izbodeni Šumić i Amirov drug Amer H. iz Prijedora, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Sukob je izbio u četvrtak oko 22 časa, u porodičnoj kući Šumića u Ljubiji. On se posvađao sa zetom. Kako saznajemo u raspravu se umiješao Amer H. i Osmanov maloljetni sin. Tokom sukoba Amer H. je nožem ubo Šumića, a njega je zatim istim bodežom povrijedio Osmanov maloljetni sin, kada je vidio da mu je otac napadnut. Oba povrijeđena su prevezeni u prijedorsku bolnicu, gdje su zadržani na liječenju. Kako saznajemo oni nisu životno ugroženi.

- Svađa između punca i zeta se pretvorila u opšti haos, kada se u raspravu umiješao Amer H., koji je Osmana ubo nožem u lice. Vidjevši to, Osmanov maloljetni sin je da bi zaštitio oca uzeo nož i ubo Amera H. Ipak to se sve još utvrđuje i tek kada saslušamo sve vinovnike ovog obračuna znaćemo pravu priču. Za sada je utvrđeno da je Amer H. u kuću Osmana došao zajedno s njegovim zetom Amirom F. - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim pričama motiv ovog sukoba su neraščišćeni porodični odnosi. Prema pričama mještana Ljubije, prije nekoliko dana Osmanova kćerka se porodila, napustila Amira F. i vratila se u roditeljsku kuću s djetetom.

- Vjerovatno je Amir F. s drugom Amerom H. došao da traži da mu se supruga vrati pa je došlo do sukoba i svađe. To je naša pretpostavka, a samo oni znaju zašto su se sukobili - kazao je jedan mještanin Ljubije ne želeći da mu pominjemo ime.

Nakon sukoba privedeni su Amir F., kao i maloljetni Šumićev sin, koji su ispitani o ovom događaju. Policijska uprava Prijedor saopštila je da je ovaj slučaj za sada okvalifikovan kao pokušaj ubistva.

Istragu slučaja vodi prijedorsko Okružno tužilaštvo, koje će nakon što osumnjičeni budu saslušani odlučiti o daljim mjerama.

- Svi akteri ovog slučaja će biti saslušani da bi bilo utvrđeno šta se desilo, kao i ključne činjenice i motivi zbog kojih je došlo do sukoba. Tek nakon toga moći ćemo da imamo više informacija - kazao je glavni tužilac Mladen Mitrović.

Nož

Prema nepotvrđenim informacijama, na mjestu krvavog obračuna pronađen je nož koji je korišćen tokom sukoba četiri muškarca.

- Istražioci su s noža izuzeli određene tragove, a on će biti poslat na vještačenje da bi bilo utvrđeno ko ga je sve držao - kazao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana