Detalji obljube djevojčice (14) u Šipovu: Ispričala drugu da je djed dirao

Nebojša Tomašević
Detalji obljube djevojčice (14) u Šipovu: Ispričala drugu da je djed dirao

BANjALUKA - D. R. (64) iz Šipova kome je banjalučki Okružni sud odredio jednomjesečni pritvor zbog obljube unuke (14), otkriven je nakon što se njegova žrtva povjerila prijatelju pa je cijeli slučaj prijavljen policiji, saznaje “Glas Srpske”.

- Ona je ispričala da je djed nasrtao na nju i da je dodirivao po tijelu što je njenog poznanika uznemirilo i šokiralo. Odmah je obavijestio porodicu djevojčice, a zatim je sve prijavljeno policiji koja je odmah pokrenula istragu - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je slučaj specifičan i da su se u istragu osim policije uključile i druge nadležne institucije i stručnjaci kako bi se utvrdilo šta se desilo.

Prema njegovim riječima, sada se ispituje šta je djed uradio djevojčici.

- Stručne osobe će saslušati djevojčicu koja će biti i pregledana kako bi se utvrdilo šta se desilo. Više detalja zbog zaštite žrtve ne možemo da govorimo - kazao je naš izvor.

Iz Okružnog tužilaštva u Banjaluci, koje vodi istragu, ranije je saopšteno da D. R. terete za dva krivična djela obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina. Istakli su da je krivično djelo počinio na štetu četrnaestogodišnjakinje. Nezvanično saznajemo da je on nasrtao na unuku u februaru i martu.

Šipovljane je ovaj događaj veoma uznemirio.

- Porodica djevojčice je vrijedna i bore se, ali ne može se reći da su njihovi međusobni odnosi uobičajeni. Djed živi u gradu, a njegova djeca i unuci  na selu. Priča se da je napao unuku. Narod svašta priča, a volio bih da ništa od toga nije istina, jer ipak je to dijete - ispričao je jedan stanovnik Šipova ne želeći da mu pominjemo ime.

Dodaje da je djed pomalo “na svoju ruku” i težak čovjek, ali nije mu poznato da li je bio u nekom sukobu sa zakonom. Naš sagovornik je kazao da je jedan sin osumnjičenog ranije imao manjih problema sa zakonom.

Ovo je drugi slučaj obljube djeteta na području Šipova u posljednje vrijeme. U septembru 2019. otkriveno je da je baka unuku (11) podvodila napasniku, od ranije poznatom po krivičnim djelima, Simi Savičiću.  Za ovo djelo je osumnjičena S. M. (64) koja je priznala krivicu i na osnovu sporazuma s Tužilaštvom u februaru osuđena na sedam godina zatvora. Krivicu je priznao i Savičić koji je osuđen u Okružnom sudu u Banjaluci na 12 godina zatvora zbog obljube djevojčice. Mještani Šipova kažu da je osumnjičeni D. R., koga terete za obljubu unuke, Savičićev poznanik.

Hapšenje

Osumnjičeni D. R. je u četvrtak saslušan u banjalučkom Okružnom tužilaštvu. Njemu je sudija za prethodni postupak Okružnog suda odredio jednomjesečni pritvor na osnovu zahtjeva tužilaštva koje je tu mjeru tražilo zbog bojazni da bi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te iz razloga što bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo narušavanjem javnog reda. Saznajemo da je osumnjičeni D. R. odveden u zatvor u Doboju gdje će biti smješten u pritvorsku jedinicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana