Detalji nesreće u Bijeljini: Otac i kćerka poginuli u direktnom sudaru s kamionom

Nebojša Tomašević
Foto: Fejsbuk

BIJELjINA - Jelena Bošnjak (33) i njen otac Branislav (65) poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći kada su se, vozeći se u "škodi", sudarili sa kamionom "iveko" kojeg je vozio Ranko J, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Nesreća se dogodila juče oko 16.30 časova na dijelu obilaznice oko Bijeljine između skretanja za sela Batkoviće i Veliku Obarsku.

Automobil "škoda", u kojem su bili otac i kćerka, od siline udara je totalno smrskan i oni su poginuli na licu mjesta. Vatrogasci  su morali sjeći lim kako bi izvukli njihova beživotna tijela.

Prema nezvaničnim informacijama, vozač kamiona je rekao policiji da se nesreća desila u njegovoj traci i da je primijetio da "škoda" pretiče vozilo "golf" i ide mu u susret, ali nije uspio da se vrati u svoju traku.

- Istakao je da je naglo zakočio, ali da se sudar nije mogao izbjeći-rekao je izvor blizak istrazi.

Očevici su za pojedine medije ispričali da je na mjestu nesreće od vozila ostala samo hrpa željeza i dijelovi koji su bili rasuti na sve strane.

Iz Policijske uprave Bijeljina potvrđeno je da su dvije osobe izgubile život u saobraćajnoj nesreći koja se desila juče u 16.30 časova.

-U nezgodi su učestvovali teretno vozilo "iveko" kojim je upravljalo lice R.J., te  „golf“ kojim je upravljala J.Š. i putničko vozilo „škoda fabija“ kojim je upravljalo lice B.B koji je  smrtno stradao. I suvozač u vozilu J.B. je na licu mjesta smrtno stradala od zadobijenih povreda - saopšteno je iz PU Bijeljina.

Navodi se da je policija obavila uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

- U toku je istraga na utvrđivanju svih uzroka i okolnosti koji su doveli do ove teške nezgode u kojoj su ugašena dva ljudska života- rekli su u policiji.

Zbog ove teške nesreće bio je obustavljen saobraćaj na zaobilaznici oko Bijeljine tokom trajanja uviđaja.

U Vatrogasnoj jedinici Bijeljina rekli su "Glasu Srpske" da je intervenisalo pet vatrogasaca sa tehničkim i navalnim vozilom.

- Automobil smo sjekli duže od sata kako bismo izvukli tijela stradalih koja su bila zarobljena u olupini. Vozilo je bukvalno "zgužvano" i od njega je ostala samo gomila lima - istakli su u ovoj jedinici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana