Detalji nesreće kod Bileće: Mladići poginuli u direktnom sudaru

Nebojša Tomašević
Foto: Nezavisne novine

BILEĆA - Miloš Vuković (33) i Petar Kapor (22) iz Bileće poginuli su kada su se direktno sudarili vozilima u mjestu Bijela Rudina kod Bileće, saznaje "Glas Srpske".

Nesreća se desila jutros oko 2.15 časova na putu Bileća - Gacko kada su se sudarili "audi" kojim je upravljao Vuković i BMW koji je vozio Kapor.

Tom prilikom teško je povrijeđen suvozač u BMW-u Luka Kapor koji je  hospitalizovan  u trebinjskoj Bolnici. Kako saznajemo on nije životno ugrožen.

Uviđaj ove nesreće obavio je postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Trebinje.

- Tužilac je utvrdio da je na putu došlo do direktnog sudara, jer su se kretali iz suprotnih pravaca. Vozilo audi A6, kojim je upravljao M.V., išlo je iz pravca Gacka, a u susret mu je dolazio BMW X3 iz pravca Bileće, kada je došlo do direktnog sudara - kazao je portparol  Okružnog tužilaštva Trebinje Srđan Vukanović.

Nezvanično, najvjerovatniji uzroci ove nesreće su neprilagođena brzina uslovima na putu i možda alkohol, što će se još ispitati, jer je tužilac naredio da se tijela prevezu u Prosekturu Trebinje radi daljih pretraga.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da je utvrđeno da je "audi" išao 160 kilometara na čas, dok je i BMW vozio više od 100 kilometara na čas.

- Vozila su se sudarila u blizini bijele središnje linije i nakon sudara okrenula se sue na cesti. Došlo je i do slijetanja na bankiinu i oba automobila su totalno uništena. Sve ukazuje na to da su vozači vozili pod dejstvom alkohola - rekao je naš izvor.

Forenzički patolog, doktor Dražen Damjanjuk iz Prosekture Trebinje je potvrdio da će ispitivanje obavljeno u ponedjeljak, te da će raditi samo spoljni pregled leševa, a to podrazumijeva i nalaz krvi.

U ovom se slučaju neće utvrđivati ni krivica jer su oba vozača smrtno stradala, pa nema potrebe ni za dodatnim vještačenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana