Detalji napada u Romanovcima: Nasrnuo na policiju po drugi put, jednog policajca povrijedio

Nebojša Tomašević
Detalji napada u Romanovcima: Nasrnuo na policiju po drugi put, jednog policajca povrijedio

GRADIŠKA - Ljubomir Đuričić (70) iz Romanovaca kod Gradiške uhapšen je nakon što je sjekirom i nožem napao pripadnike Interventne jedinice Sudske policije Republike Srpske, koji su po naredbi Osnovnog suda u Gradišci pokušali da ga dovedu u sud, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Napad se dogodio u srijedu ujutro, a starac se tokom privođenja opirao, a kako saznajemo tom prilikom lakše je povrijeđen jedan policajac dok mu je otimao nož. Izvor blizak istrazi rekao je da je sudska policija imala naredbu da Đuričića dovede u Osnovni sud u Gradišci jer se nije odazivao na sudske pozive.

- Protiv njega se vodi sudski proces zbog napada na sudske policajce, koji se desio prije nekoliko godina u kafani u Gradišci i na koji se nije odazivao. Đuričić je ovaj put sudske policajce napao odmah čim su mu rekli da treba da ide sa njima. Prvo je bacio sjekiru na jednog policajca, koji se zaštitio štitom pa je ostao nepovrijeđen - rekao je naš izvor.

Dodao je da je Đuričić nakon toga nasrnuo na policajce nožem, ali su ga oni savladali i uhapsili. On je poslije toga odveden u Osnovni sud u Gradišci, a nakon toga i u Kliniku za psihijatriju u Banjaluci, gdje je zadržan.

Komandir Interventne jedinice Sudske policije RS Komnen Gagović potvrdio je da se desio incident i rekao da je osumnjičenog privodio tim sudske policije iz Banjaluke.

- Svakodnevno uspješno obavljamo najsloženije poslove i zadatke prilikom privođenja osumnjičenih, optuženih i osuđenih. Ovo je bio jedan od takvih zadataka - rekao je Gagović.

Iz Policijske uprave Gradiška saopšteno je da im je ovaj slučaj prijavljen 18. maja.

- Policiji je prijavljeno da je Lj. Đ. napao policijske službenike Interventne jedinice Sudske policije RS prilikom realizacije naredbe Osnovnog suda u Gradišci. Policija je u kući stanovanja u mjestu Romanovci,  kod Gradiške zatekla Lj. Đ. koji je držeći sjekiru i nož uz prijetnje napao policijske službenike, nakon čega je savladan i lišen slobode - saopštila je PU Gradiška.

Dodaje se da su uviđaj na licu mjesta obavili policijski službenici Policijske uprave Gradiška.

- Obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv Lj. Đ. za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje - navodi se u saopštenju.

Dosije

Ljubomir Đuričić ima krivični dosije i poznat je po napadima na ovlaštena službena lica. Tim intervente sudske policije napao je i 18. avgusta prošle godine kada je na policajce nasrnuo motikom i nožem. Oni su po njega i tada došli zbog neodazivanja na sudske pozive. Kako saznajemo, Đuričić ima krivične prijave koje ga terete za krivična djela tjelesna povreda, napad na službeno lice u vršenju službene radnje i sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana