Detalji jednogodišnje policijske istrage u Bileći: Lažni radnik “Vodovoda” pokrao staricu

Nebojša Tomašević
Detalji jednogodišnje policijske istrage u Bileći: Lažni radnik “Vodovoda” pokrao staricu

BILEĆA - Nakon jednogodišnje istrage policija je otkrila prevaranta koji se lažno predstavio kao radnik bilećkog “Vodovoda” i ukrao 12.000 KM iz stana starice u Bileći.

“Glas Srpske” nezvanično saznaje da je za to osumnjičen Dragan Prelo (41) iz Čapljine koji je odranije poznat po sličnim prevarama, ali i teškim krađama. Prema policijskom izvještaju, on je staricu pokrao 18. marta prošle godine, kada je pokucao na njena vrata i slagao joj da je radnik “Vodovoda”.

- Kazao joj je da mora pregledati vodovodne instalacije jer sa njima nešto nije u redu. Ona ga je pustila unutra, a prevarant je pretražio cijeli stan. U jednoj sobi našao je 2.000 evra i 8.000 KM koje je uzeo te otišao. Dok je pregledao sobe po stanu, starica ga nije pratila i nadgledala jer nije ni slutila da će ostati bez ušteđevine - kazao je izvor blizak istrazi.

Da je opljačkana, otkrila je tek kada je prevarant otišao.

- Vidjela je da je sve ispreturano i da para nema pa je pozvala policiju. Od tada je trajala istraga - rekao je naš izvor.

Osumnjičeni Prelo je do sada više puta hapšen i ispitivan zbog krađa i prevara, a često je nakon nedjela bježao iz BiH, zbog čega za njim ima više potjernica.

Policijski istražioci koji su ga ispitivali kažu da je on veoma vješt u prevarama i izbjegavanju zatvora.

- Poznat je po tome što je u Hercegovini varao starce i usamljene osobe kojima neko umre. On je pratio smrtovnice i odlazio na vrata ožalošćenih, kojima se lažno predstavljao kao dalji rod koji je u nevolji. Kada bi ga pustili u kuću, obično je krao novac. Od pojedinih je uspio da iskamči čak pomoć, a potom bi nestajao bez traga. Policija ga je više puta hapsila, ali čim bi izašao iz pritvora, nastavljao bi po starom - kazao je ovaj izvor.

Iz Policijske uprave (PU) Trebinje, navodeći inicijale, saopštili su da su protiv Dragana Prela podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu Trebinje zbog teške krađe počinjene 18. marta prošle godine.

- Prema prijavi krađe, tog dana je D. P. došao na vrata mještanke Bileće i predstavio se kao radnik “Vodovoda” iz Bileće kako bi na prevaru ušao u stan, odakle je ukrao 12.000 KM - pojasnili su u PU Trebinje. Apelovali su na građane da ne dozvoljavaju ulazak u stan nepoznatima.

Bijeljina

Policija iz Bijeljine traga za provalnikom koji je ukrao više od 5.000 KM iz kuće u Janji kod Bijeljine. Iz PU Bijeljina saopšteno je da je krađa prijavljena u srijedu oko 15.30 časova.

- Obaviješteno je nadležno tužilaštvo, a istraga je u toku - rekli su u PU Bijeljina ne navodeći detalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana